(EFE) Espanya rebrà “com a mínim” el 10 per cent de les 110.000 vacunes de tercera generació contra la pigota del mico Imvanex que la UE va subscriure aquest dimarts amb la farmacèutica danesa Bavarian Nordic, i d’elles al voltant de 5.000 arribaran a la fi d’aquest mes de juny.

Així ho ha explicat aqueixa setmana la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ordinari que s’ha celebrat de manera presencial a València, on ha assenyalat també que el seu departament informarà dos dies a la setmana, els dimarts i els divendres -els mateixos que fa amb la covid- dels casos confirmats de la pigota del mico al nostre país.

Fins ara, Sanitat comunicava els casos que es confirmaven en l’Institut de Salut Carles III -259 fins despús-ahir- i les comunitats feien públics els seus pel seu costat.

A partir d’ara, el Ministeri unificarà la informació que li notifiquen les autonomies a través del Sistema per a la Vigilància a Espanya (Sivies, el mateix al qual traslladen dades d’altres malalties, especialment les transmissibles, com la covid).

Mentrestant, el nostre país, el segon amb més casos reportats fora d’Àfrica, es prepara per a rebre més vacunes. De moment, té les 200 que va comprar la setmana passada a un Estat membre i que es distribueixen a demanda de les comunitats per a inocular-li-les a les persones que complisquen els requisits establits en el protocol aprovat recentment per la Comissió de Salut Pública.

Un protocol que prioritza, ha recordat Darias, l’administració postexposició per a persones amb alt risc de gravetat en els quatre dies posteriors al contacte, immunodeprimides, amb VIH o personal sanitari que no haja usat correctament un Equip de Protecció Individual (EPI).

A la fi de mes arribaran altres 5.000 sèrums, en aquest cas procedents de l’acord de compra conjunta de 110.000 unitats que ahir va fer la UE amb els laboratoris danesos. En total, a Espanya li corresponen “com a mínim” 11.000.

Quan siguen ací, la Comissió de Salut Pública decidirà si se segueix el mateix protocol o bé “s’amplia el cercle”, ha conclòs la ministra.

Confirmat el quart cas a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat va confirmar també aquest passat dimecres, 15 de juny, un nou cas positiu de monkeypox (pigota del mico) a la província de València.

S’eleven així a quatre els casos positius registrats en la Comunitat Valenciana, dos a la província de València i dos en la d’Alacant.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia