(EFE).-Un exregidor socialista es va convertir aquest divendres, 17 de juny, en el nou alcalde de Loriguilla, després de prosperar la moció de censura que els dos excregidor del PSPV-PSOE i els tres del PP han presentat contra el fins ara alcalde, Sergio Alfaro, de Ciutadans.

El ple de l’Ajuntament ha debatut aquest divendres la iniciativa, després que un jutjat de València autoritzara la seua celebració, després d’haver sigut suspés cautelarment per un recurs presentat per Ciutadans.

Fonts municipals han informat a EFE que la moció ha tirat avant amb el suport dels cinc regidors impulsors d’aquesta, i que el nou alcalde serà a partir l’ara el exregidor socialista Carlos Rodado.

La moció de censura va ser registrada el passat 24 de maig pels tres exregidors  del PP i dos exregidors socialistes de l’Ajuntament de Loriguilla, els qui es van donar de baixa en els seus respectius partits en signar la moció.

La suma dels cinc signants de la moció enfront dels quatre edils que Ciutadans té en aquest Consistori del Camp de Túria ha permés desbancar a Cs de l’alcaldia mancant un any d’eleccions, un període en el qual la vara de comandament serà sis mesos per al exedil del PSPV i altres mesos per a una exedil del PP.

El ja exalcalde ha denunciat “la manifesta il·legalitat” de la moció de censura presentada, i ha avançat que prendrà “les mesures legals que corresponguen perquè els trànsfugues siguen apartats del govern i retornen els salaris”.

En un comunicat, ha considerat que aquesta moció, a 11 mesos de les eleccions, “no té cap sentit i només respon a un interés personal”, i ha qualificat l’acord entre els cinc trànsfugues com un “pacte del rancor i la deshonra”.

Alfaro ha dit tindre “la consciència tranquil·la” i ha manifestat que Ciutadans “continuarà treballant per i per a Loriguilla”, al mateix temps que qualificat el discurs del nou alcalde de “ridícul i vergonyant”, i ha assenyalat que ha quedat “molt clar el projecte que té per a Loriguilla: cap”.

Es tracta de la dotzena moció de censura presentada aquesta legislatura en la Comunitat Valenciana i inicialment s’anava a debatre el 7 de juny, si bé un recurs judicial presentat per regidors de Cs en considerar que s’havia incomplit el pacte antitransfuguisme va portar a suspendre cautelarment aqueixa sessió plenària.

Finalment, el jutjat va autoritzar que se celebrara el ple, i a més ha ordenat obrir una peça separada per a la possible imposició de multes “per mala fe processal” contra els edils de Ciutadans que van recórrer la moció, en haver-lo fet en tres jutjats, després que els dos primers denegaren la suspensió.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia