Des de fa uns anys, els diferents districtes fallers de Bétera també organitzen les seues Fogueres a l’estiu. Així, de manera escalonada, cada comissió prepara un cap de setmana la seua festa.

En aquest sentit, La Falla Gran Via de l’Est va celebrar Sant Joan aquest passat dissabte, 18 de juny.

Les activitats es van dur a terme durant tot el dia.

A les 10.30 hores va donar inici el muntatge i la preparació de taules, escenari i tot el necessari per a dur a terme aquesta celebració. A les 11.30 hores va començar la Festa de l’espuma i les activitats esportives, acompanyat tot de música ambient. El Quint i Tapa tampoc va faltar durant el matí, a preus populars, fins a les 14.00 hores.

Des de les 13.00 hores a fi d’existència va tindre lloc la “Festa de l’aigua” amb lluita de globus d’aigua.

Ja a la vesprada, al voltant de les 17.00 hores, arrancava el muntatge de la foguera amb les creacions de la comissió infantils les quals van ser de temàtica lliure. Una estona després es procedia al berenar d’orxata i fartons per a les falleres i fallers.

Posteriorment, arribava el moment de les manualitats de Sant Joan amb “tardeo” infantil inclòs

Ja cap a les 21.00 hores, la comissió adulta d’aquesta falla va preparar les taules per a procedir al sopar ‘a la fresca’ de fallers/es, veïns/es i convidats/des. Per a l’ocasió es van oferir entrepans a preus populars, així com beguda, ‘picoteo‘ i postre a càrrec de la falla. Aproximadament les 23.45 hores va iniciar la Cremà de la Foguera de Sant Joan i, de 00.00 a 03.00 hores, els Dj’s residents de la falla van oferir una discomòbil per a tancar la jornada.

Adjuntem imatges cedides per membres de la Falla Gran Via de l’Est, als quals agraïm la seua col·laboració per poder informar a tota la ciutadania de les seues activitats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia