El passat diumenge, 19 de juny,  Bétera acollia la tradicional celebració del Corpus Christi. En primer lloc es duia a terme una missa en l’església de la Puríssima Concepció. Posteriorment, es procedia a la solemne processó fins a l’església dels Desemparats.

Un bon nombre de xiquets vestits de comunió van eixir en processó cap a l’església dels Desemparats. Les altes temperatures van causar alguns marejos entre alguns d’aquests xiquets i xiquetes abans d’eixir en processó.

Però no van ser els únics participants. A més de veïnes i veïns devots, també van assistir diversos col·lectius locals. D’una banda, la processó era encapçalada per la Colla de Dolçaina i Tabal ‘Xe que burrà‘, els set pecats capitals, la moma i els gegants i cabuts del grup de danses Gran Via de l’Est. Amb els compregadors i pares van desfilar les Falleres Majors de Bétera i els presidents i Falleres Majors de cada comissió fallera de la localitat.

Després d’un seguici de fidels, els rectors de la població portaven la figura del Corpus, ajudats per diversos portadors. Darrere, els seguia part de la corporació municipal i autoritats polítiques.

La banda del Centre Artístic Musical era, una vegada més, l’encarregada de tancar la cercavila. Però no s’ha de deixar de costat la funció de la Colla de Campaners, la qual va estar en tot moment al capdavant dels pertinents tocs de campana per a aquesta celebració.

Un any mes, falleres de la Falla Gran Via de l’Est van fer el tapis per al Corpus, davant l’església dels Desemparats. La dissenyadora va ser Ana Carrascosa, innovant enguany.  Amparo Carrascosa, Virginia García López i Nere Fernandez, Roser Izquierdo Palau també van fer possible aquest bonic tapís.

 

A continuació, adjuntem una fotogaleria de l’acte. En els pròxims dies oferirem un vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia