Amb l’arribada de l’estiu, molts es preocupen de manera especial per la cura de la pell davant l’exposició solar constant en platges i piscines. El sol, si no es pren de manera responsable i amb la protecció necessària, pot portar amb si molts problemes dermatològics. No obstant això, en pacients amb patologies dermatològiques com la psoriasis, la dermatitis atòpica o l’acné té també, juntament amb l’aigua de la mar, beneficis importants en el desenvolupament de la malaltia, tal com afirmen els dermatòlegs de l’Hospital de Manises.

I és que en aquesta mena de patologies, si al tractament habitual s’afig l’exposició al sol i banys en aigua salada, poden millorar de manera exponencial. “En el cas de la psoriasis i de la dermatitis atòpica, la radiació ultraviolada té un efecte immunomodulador natural que pot fer millorar de forma molt important al pacient. No obstant això, és essencial moderar l’exposició i evitar cremades solars que podrien exercir l’efecte contrari”, ha explicat el Dr. Jose Rueda, dermatòleg del centre públic valencià.

Per això, les platges són el lloc idoni d’estiu per a aquests pacients ja que a través del gaudi i el descans poden afavorir una millora en la salut de la seua pell. Aquest és el cas de pacients afectats per dermatitis atòpica.

Una altra patologia que també és molt comuna en adolescents és l’acné, que pot millorar o empitjorar en funció de l’alimentació, l’estil de vida o el clima. Per això, el clima estiuenc o les activitats en la mar pot tindre beneficis en l’evolució de la seua malaltia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia