Des de l’àrea municipal de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera es vol, un any més, retre homenatge a les persones majors que es van casar en 1972 i enguany celebren les seues noces d’or.

Si aquest 2022 fa 50 anys que alguns veïns del municipi es van casar, poden celebrar-ho amb un homenatge realitzat des del consistori. La celebració es durà a terme el divendres 30 de setembre de 2022.

Les parelles interessades a formar part del citat homenatge hauran d’acudir fins al pròxim 09 de Juliol a l’àrea de Drets Socials, situada en l’edifici de Casa Nebot (c/ Estació, núm. 5) per a confirmar la seua acceptació.

Com a curiositat, cal mencionar que la tradició de celebrar les noces de plata o d’or es va originar a l’Alemanya medieval, en la qual si una parella de casats aconseguien celebrar el vinté cinqué aniversari del seu casament, la dona era presentada pels seus amics i veïns amb una corona d’argent. Aquest acte era per felicitar-los per la bona fortuna d’haver prolongat la vida de parella durant tants anys. També era un reconeixement al fet d’haver gaudit d’una relació harmoniosa. Quant a la celebració del cinquanté, la dona rebia llavors una corona d’or. Aquests aniversaris van ser des d’aquell moment, coneguts com les noces de plata i el dia de noces d’or, respectivament.

Amb el pas del temps el nombre de símbols usats s’ha incrementat i la tradició alemanya d’assignar regals específics que tenen connexió directa amb cadascuna de les etapes de la vida s’ha expandit per tot el món occidental.

Estava prohibit regalar perles a una núvia, ja que representaven plor en el matrimoni. Exhibir perles el dia del casament era senyal de mala sort, ja que les perles s’assemblaven a les llàgrimes, de manera que la gent creia que la núvia ploraria durant tot el seu matrimoni. No obstant això regalar diamants, per la seua puresa i duresa, donava bona sort.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia