El Servei Valencià d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana ha posat en marxa LABORALAB. Es tracta del Laboratori de Suport a la Innovació i Modernització de LABORA, que busca activar la participació directa de la societat, empreses i agents socials per a conéixer de primera mà les seues necessitats i demandes, així com dels propis empleats públics.

LABORALAB comptarà amb webinaris interactius a càrrec d’experts, tallers participatius, entrevistes, debats i consultes interactives amb la finalitat de fer partícip de les accions de Labora a tota la ciutadania.

L’objectiu és continuar avançant cap a una concepció de l’entitat més oberta, pròxima i moderna, superant el model tradicional d’Administració Pública i incorporar el treball col·laboratiu i el diàleg amb la ciutadania com a part intrínseca del seu model organitzatiu.

D’aquesta manera, s’inclou una estructura i una sistemàtica d’innovació interna, així com una programació, desenvolupament i execució permanent que fomenta dinàmiques col·laboratives. A més, aquestes actuacions retroalimenten i complementen les estructures actuals i permeten la millora constant de LABORA a partir dels recursos existents.

Objectius i participació

Entre els principals objectius d’aquest projecte es troben acostar LABORA a la societat valenciana com un servei que va més enllà dels tràmits burocràtics, on el ciutadà pot trobar orientació, formació i ocupació, així com en el cas de les empreses nombrosos serveis del seu interés.

A més, amb el desenvolupament de LABORALAB es busca integrar a la ciutadania en aquest projecte d’innovació com a partícip actiu per a millorar així les funcionalitats de LABORA, partint de necessitats i propostes reals.

La participació ciutadana és l’espurna que encén el motor del canvi de tota societat, per això, per a LABORA és fonamental implicar i donar veu a la població per a detectar problemes i buscar solucions als reptes que ens planteja el futur de l’ocupació en la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, es treballarà en l’activació de la intel·ligència col·lectiva de l’equip humà de LABORA, per a integrar així la innovació de manera quotidiana i motivar per a afrontar nous reptes en matèria d’ocupació i formació i, per tant, a trobar noves solucions.

En definitiva, per al Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana és una qüestió prioritària involucrar a tota la societat valenciana, ciutadans, empreses, agents socials i al personal de LABORA en la presa de decisions, així com en la participació en actes i trobades relacionades amb la construcció i cerca de solucions per al futur de l’ocupació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia