L’Ajuntament de Bétera ha posat en marxa un nou insectari municipal en la Base d’Obres. D’aquesta manera, el Consistori ja compta amb dos espais dedicats a la cria massiva d’espècies que combaten les plagues que venen patint els agricultors cada any. La finalitat d’aquesta iniciativa és fer costat als agricultors i continuar promovent el control de plagues en l’agricultura local l

Aquest nou insectari compta amb tres cambres preparades i adequades, unes instal·lacions amb control de temperatura i humitat específics per a cobrir les necessitats existents de la cria.

Bétera és un municipi amb una arrelada tradició agrícola que compta amb grans zones rurals i nombrosos agricultors dedicats als cítrics. En aquesta línia la regidora d’Agricultura ha assenyalat que “amb aquest espai s’ofereix als agricultors de Bétera una alternativa més ecològica, sostenible i respectuosa amb el medi ambient. El futur dels nostres agricultors i dels nostres cítrics passa per donar solucions”.

A més, el Consistori no es tanca portes i valora la possibilitat “que en l’insectari es crien altres espècies per a combatre altres plagues a futur”, ha destacat l’Alcaldessa, Elia Verdevío.

En l’actualitat s’està repartint cryptolaemus entre els agricultors de Bétera per a fer front al cotonet en una campanya de la regidoria d’Agricultura que pretén ajudar els agricultors a combatre les plagues que any rere any amenacen els cultius del municipi.

D’aquesta manera, i baix demanda amb cita prèvia, els agricultors poden sol·licitar en la Base d’Obres el cryptolaemus. Una mesura més del Consistori per a fer front a les plagues.

Les sol·licituds es poden realitzar en els següents telèfons: 627 929 551 (Lola) i 686 951 484 (Sergio).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia