Fugint de la foscor dels anys de la dictadura, una nova generació acudix en els setanta a la capital a la recerca de noves experiències i aires de llibertat. En aquell nou ambient de desenfade i adolescència democràtica, un jove Antonio Campos Ramos (1948-) arriba des de Bétera, el poble que li va veure nàixer i créixer, a València. Una ciutat en plena efervescència cultural on la nit s’havia encés amb l’obertura de nous locals nocturns, sales de festa i íntims cabarets. Així naix un personatge que hui és el símbol de tota una generació valenciana, ‘La Margot’.
Encoratjat per tres grans amics de la infància, Antonio Campos es converteix en ‘La Margot’ en l’escenari de la Cetra. Este local, pioner a oferir espectacles transformistes totes les nits, es va convertir en referent de la cultura nocturna de finals dels setanta.
En 1977, en plena transició cap a la democràcia, va pujar a un escenari i va enlluernar a tots imitant i transformant-se en Sara Montiel. Alguna cosa que prompte li va valdre l’apel·latiu de ‘La Sarona’. La seua fama va donar origen a un estil que va passar a ser personal i intransferible. De local en local, de l’escenari al cinema, Antonio Campos triomfa i es convertix en algú important per a les següents generacions, en un referent visible al qual admirar.
Aquesta és la història d’una generació i d’una manera de vida que no s’ha vist reconeguda. D’una cultura obligada a ocultar-se i que el MuVIM recupera i homenatja, en plena consonància amb les actuals polítiques de reconeixement i ampliació de drets, a través d’una mostra. La citada exposició ha sigut cedida pel propi MuVim perquè els veïns i veïnes de Bétera puguen gaudir d’ella a les instl·lacions de l’antic Ajuntament de la localitat (carrer Major, 12). La mostra va ser inaugurada a la població el passat dissabte, 02 de juliol, amb el veí Antonio Campos La Margot.
Aquesta pot visitar-se fins el 17 de juliol, de 18.30 a 20.30 hores.
Ací teniu algunes imatges de la mostra. En els pròxims dies compartirem també un vídeo.