L’Ajuntament de Bétera ha elaborat una guia per a rendir comptes de la gestió pública municipal desenvolupada durant 2020 i 2021. Aquesta guia està ja als carrers.

“Aquesta guia reflecteix l’intens treball que venim desenvolupant des de l’equip de govern al llarg d’aquesta legislatura. La pandèmia de la Covid 19, les seues conseqüències i el marc geopolític han alterat els nostres plans municipals però hem sabut afrontar la situació i tirar-la avant pel bé dels nostres veïns i del nostre municipi”, va explicar l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, durant la presentació de la rendició de comptes celebrada ahir sobre les 11.00 hores a la sala de Juntes del Consistori.

Aquesta guia, cofinançada per l’Ajuntament i la Diputació de València, inclou informació sobre el personal, el pressupost general, la liquidació, les mesures i el calendari fiscal, les subvencions concedides així com els recursos turístics i els telèfons d’interés.

El regidor d’Hisenda, Manuel Pérez, va voler posar el focus en les dades econòmiques i financeres destacant “les grans partides pressupostàries que es destinen als serveis públics bàsics així com la partida dedicada a l’àmbit social que per a nosaltres és fonamental”.

En aqueixa línia  va destacar el pressupost general per a aquest any 2022 que compta amb un import de 23.403.474 euros, així com el romanent de tresoreria de 19.231.993,68 euros que disposa l’Ajuntament “comptem amb una bona salut econòmica que ens permet continuar treballant pel benestar i la millora en la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”, va afirmar Manuel Pérez.

També es va recordar que l’Ajuntament ha reduït l’IBI, tant rústic com urbà, en 5 punts i així mateix s’ha reduït en un 95% l’impost de plusvàlua “mortis causa”.

Al seu torn, es va parlar de les ajudes per al teixit empresarial i comercial i els Plans d’Ocupació Locals realitzats amb recursos propis que han comptat amb una gran inversió municipal.

També van intervindre el regidor de Sanitat, Aigua, Parcs i Jardins i Urbanitzacions, Carlos Abad, i la regidor de Medi Ambient, Obres Públiques i Mobilitat, Gloria Campomanes.

Abad va explicar els projectes que en les seues àrees s’estan duent a terme “posant especial atenció a la situació de l’aigua que se solucionarà aquesta legislatura després d’anys sense resoldre’s i en els espais infantils que s’estan projectant en el municipi”.

D’altra banda, Campomanes, va assenyalar que “ja hem finalitzat el Pla de Gestió de Residus i ara estem treballant en el Pla de Mobilitat així com en la modificació del plec per a la nova contractació de la gestió de residus i la neteja”. Així mateix, la regidor d’Obres Públiques ha indicat que “hui mateix he signat la provisió d’impuls per a posar en marxa un Pla de Senyalització i Pintura Viària i estem treballant en un Pla d’Asfaltat que atenga les necessitats tant del nucli urbà com de les urbanitzacions”.

Aquesta guia serà repartida per tot el municipi en una acció de bústia que també serà complementada amb accions a peu de carrer en diversos punts del terme. En els pròxims dies oferirem un vídeo de l’acte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia