(EFE) El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha aconsellat aquest dilluns que s’use la màscara en els llocs on “siga prudent” perquè hi haja falta de ventilació o aglomeracions de gent, i ha insistit que els qui encara no s’han posat la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus ho facen.

Puig, que s’ha pronunciat així després de reunir-se amb el grup de treball d’experts per a analitzar l’evolució de la pandèmia de covid-19, ha destacat que el coronavirus “no està de vacances” i “roman entre nosaltres”, i ha assenyalat que s’espera que en deu o quinze dies hi haja un aplanament de la corba de contagis.

A més, ha anunciat que la Comunitat Valenciana demanarà en la pròxima reunió del Consell interterritorial de salut que es planifique la quarta dosi de la vacuna, perquè pot començar a inocular a la tardor, començant per les persones més vulnerables.

El president ha insistit en declaracions als mitjans de comunicació en què la nova variant de la covid-19 és “molt contagiosa” i que les persones que tenen menys protecció per no haver-se vacunat “la pateixen més”, per la qual cosa ha insistit que els qui no s’han posat encara la dosi de reforç ho facen.

“Totes aquelles persones que encara no rebut la tercera dosi i estiguen en condició de fer-ho, han de vacunar-se”, ha destacat Puig, qui ha defensat que la vacunació constitueix una “pantalla gran de protecció”, perquè “encara que no protegeix definitivament tot”, és “ben evident que té un efecte protector extraordinari”.

Així mateix, ha explicat que aquest estiu es mantindran oberts tots els centres de vacunació sense cita prèvia que s’han activat en diferents punts de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’agilitar la vacunació enfront de la covid-19.

Ha descartat que calga adoptar restriccions aquest estiu en la Comunitat Valenciana per l’evolució de la pandèmia i ha insistit que s’actue amb prudència, de manera que ha recomanat que en tots els espais on no hi haja suficient ventilació o l’aglomeració de persones siga gran s’emporte màscara, sobretot els més vulnerables, els més afectats per les hospitalitzacions.

Puig ha recordat que la màscara ja és obligatòria en aquests moments en els serveis públics de transport, en els espais hospitalaris i sanitaris, i en els llocs on es puga produir major contacte amb els virus.

El president ha explicat que, segons apunten els models, l’escenari que es contempla és que la Comunitat *Valencina comence el mes d’agost amb un aplanament de la corba de contagis, i ha demanat “responsabilitat” als qui estan contagiats, perquè prenguen mesures i no provoquen més contagis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia