El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació de 32.000 noves places de Formació Professional per a aquest pròxim curs, la qual cosa suposa “la major aposta de la història” per aquesta formació.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha assenyalat el compromís que “cap jove es quede sense estudiar FP per falta de places”, amb aquest increment de l’oferta formativa, que inclou 5.700 places per a cicles de nova creació.

En relació a la millora d’infraestructures i equipaments, Ximo Puig ha destacat la construcció de 7 centres integrats des de 2015, cinc dels quals es posaran en funcionament el pròxim curs, així com l’ampliació del Pla Edificant recentment aprovada que contempla la construcció de 6 centres d’FP nous.

A més, el president ha destacat l’augment de l’oferta d’FP dual i ha explicat que, actualment, “ja tenim 403 cicles en tota la Comunitat Valenciana i les sol·licituds per a impartir aquesta modalitat educativa s’han triplicat en 4 anys”.

Finalment, el cap del Consell ha assenyalat que aquesta situació de la FP en la Comunitat Valenciana farà possible satisfer la demanda laboral intermèdia prevista per a 2025 que serà del 50%, per damunt de la universitària que se situarà en un 37%, i permetrà encarar “reptes inajornables” com són la transició digital i verda; el tancament de la bretxa de gènere; l’impuls del FP en zones despoblades; les sinergies amb grans projectes industrials o la consolidació dels ‘màsters d’FP’.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia