La senadora republicana Elisenda Pérez ha registrat en el senat una bateria de preguntes sobre el tram del By Pass sobre el qual hi ha un projecte d’ampliació que suposaria duplicar el nombre de carrils.

La proposta parteix de la petició de la Plataforma No+ByPass i després que la direcció d’ERPV i la diputada Marta Rosique es reuniren amb els seus membres. En la reunió els van fer arribar la queixa sobre el projecte d’ampliació i demanaren accions per frenar una proposta que suposarà més trànsit i més contaminació.

Una vegada estudiat pels tècnics parlamentaris de les dos cambres, Congrés i Senat, els republicans valencians han optat per plantejar preguntes des del senat al govern que permeten tindre tota la informació per poder demostrar la inoportunitat del projecte.

En l’escrit es demana al govern que aporte dades sobre densitat de trànsit en el tram afectat, l’índex de sinistralitat o les mesures que s’han pres per reduir la densitat de vehicles.

També si estan al corrent de les mocions en contra de l’ampliació que s’han aprovat en municipis veïns, com ara Manises, Paterna o Godella.

Des d’Esquerra Republicana del País Valencià, el president Josep Barberà remarca que estan al costat de la Plataforma No+ByPass en el sentit que «es fa urgent que es dote el transport ferroviari de mercaderies, que té un cost en CO2 molt menor que el transport per carretera. A més a més, ja fa molts anys que hi ha estudis que demostren que la solució a la congestió viària no passa per duplicar autovies. Hi ha mesures per reduir la conflictivitat del trànsit que no s’han posat en marxa”.

Des d’Esquerra Republicana esperen la resposta del govern per seguir amb més iniciatives que puguen paralitzar un projecte d’ampliació que qualifiquen de nefast.

*Nota enviada pel grup polític ERPV. Betera.com ha transcrit aquesta nota igual que ens l’han enviat. Per tant, no es fa responsable de les paraules abocades en ella. No obstant, està obert a rèpliques per part de tercers, si es senten implicats o afectats per la citada nota.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia