Em dirigisc a aquesta respectable pàgina  per a fer memòria de com era una de les tradicions del meu poble que a molts ens encanta i  no volguérem perdre.

 “El gaudi de ser un poble amant dels coets”.

Cordà 2018

Però resulta que amb el pas de no gaire temps es desvirtua de manera ràpida, quan la unió de la pólvora, l’alcohol i un mal maneig de la pirotècnia, sumat a la desobediència de la normativa de la llei, fan que la principal llei de vida deixe d’existir: “El respecte”.

A la propietat, a les persones i  repetisc: a la llei, perquè no es compleix l’edicte del Butlletí Oficial que aprova l’ordenança municipal reguladora de les festes tradicionals de les Alfàbegues del meu benvolgut poble Bétera, amb la finalitat de conservar la tranquil·litat, seguretat, salubritat o moralitat ciutadana.

Com record quan ens ajuntàvem, sopàvem el veïnat i, sense necessitat d’equipar-nos ni passar grans fogots, menjàvem meló d’Alger i tiràvem coets sense ocasionar cap desperfecte!

Doncs bé, la meua anotació ha sigut per a fer saber que si no volem que es perda aquesta tradició, hem de blindar-la amb el respecte. Perquè, si hi haguera una desgràcia, es revisarien els fets i podria acabar el que tant volem mantindre perquè s’ha faltat a la llei i a la norma.

L’edicte diu que només dels Majorals, prèvia l’obtenció de les corresponents autoritzacions i de la prevenció de riscos i programació d’aquestes, seran els actes de cordà i coetà, donant coneixement de la separació del clos de 4 metres i el tancament per dalt, no permetent l’eixida del coet corresponent.

I bo, no vull estendre’m més!
Només això, per fer una anotació del blindatge d’aquesta bonica tradició amb “el respecte”.

*Aquesta nota està transcrita tal qual ha sigut enviada per part d’una veïna de Bétera. En aquest sentit, no ens fem responsables de les paraules abocades en ell i de les imatges enviades, ja que formen part d’una nota d’opinió. No obstant això, estem oberts  a rèpliques o aclariments per part d’aquelles persones que se senten implicades d’alguna manera o un altre.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia