Algunes associacions locals i la regidoria municipal de Turisme de l’Ajuntament de Bétera, han volgut recuperar la tradició perduda de celebrar a Bétera “Els Sants de la Pedra“, és a dir, Abdó i Senent. Així, l’Associació de “Cavallistes de Bétera“, La “Hermandad de la Dolorosa” i la penya coetera “Vol Lliure” van organitzar al costat de Turisme i amb l’especial col·laboració de la Colla de Campaners de Bétera tot un programa d’activitats per a aquest passat cap de setmana de juliol.

Els actes van donar inici divendres, 29 de juliol. A les 19.00 hores, tenia lloc una missa a l’església de la Puríssima Concepció. Seguidament, es realitzava una processó en romeria cap a  l’ermita de la Divina Pastora (ubicada al Calvari del municipi).

D’altra banda, dissabte 20 de juliol, els actes van començar a les 19.00 hores amb una missa en l’ermita de la Divina Pastora. Posteriorment, va ser la baixada dels Sants també en romeria cap a l’església de la Puríssima Concepció. Al voltant de les 20.30 hores va donar inici una gran mascletada manual a càrrec de Vol Lliure, a l’Albereda de Bétera (al costat del barracó dels Majorals de 2023).

Les romeries es van dur a terme també amb cavalls, traient als Sants amb un carro valencià. De fet, Abdó i Senent van eixir amb el carros plens de verdura com a ofrena, cortesia de la “Masía Naranjas del Carmen”, la qual també ha fet una bona donació a Càritas Bétera.

Cal mencionar que, durant tots els actes, les campanes també han tingut un paper important. Amb motiu de la festivitat, la Colla de Campaners de Bétera, van tornar a obrir la Torre-Campanar en una nova visita guiada nocturna. Però, a més a més, per a les misses i els actes programats ha procedit als tocs de campana pertinents i ha eixit en romeria amb les samarretes que les associacions han confeccionat de manera conjunta per a la festa.

A continuació, compartim unes imatges de l’acte del dissabte en honor als Sants de la Pedra. Seguidament, a aquestes imatges, també compartim un vídeo de la jornada.

  • Imatges de la 2ª Jornada dels Sants de la Pedra:
  • Vídeo de la 2ª Jornada de la celebració dels Sants de la Pedra:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia