Bétera compta amb una nova comparsa, des de fa un temps. Es tracta de la comparsa mora Almunia.

“Almunia fa referència a les masies que es troben per la Torre Bufilla. És una paraula morisca que ens va agradar per a la comparsa”, ens va explicar fa uns mesos una de les membres d’aquesta agrupació, Pilar Sancho.

Pilar Sancho es va apuntar, en un primer moment, a la comparsa Cristiana El Cid de Bétera. “Em cridava l’atenció els vestits i la festivitat de Moros i Cristians i vaig sumar-me a la comparsa El Cid quan va nàixer al municipi. En octubre vam desfilar en la festa del 9 d’octubre i, a partir, d’ahí em va sorgir la il·lusió de formar una comparsa mora”, detallava aquesta veïna de Bétera.

Després d’un temps, Pilar va trobar-se amb gent que també volia formar una comparsa mora i, així, és com va sorgir aquesta formació. No obstant, aquesta comparsa ha tingut alguns canvis i modificacions des dels seus inicis. “Ara ja està la formació més consolidada”, comentava Pilar Sancho.

Almunia compta ja amb un grup de xiquets però faria falta que s’apuntaren més homes a la comparsa. Els adults abonen una quota de 20 euros i els xiquets de 5 euros.

Ara, aquesta comparsa també participarà del 18 al 21 d’agost en el Mercat Medieval que tindrà lloc dins de la programació de les Festes d’Agost de Bétera.

Aquesta agrupació s’instal·larà al mercat i les veïnes i veïns del municipi, així com qualsevol visitant del citat mercat, tindrà l’oportunitat de gaudir d’un té morú i coca a canvi d’un euro i mig. Les persones que col·laboren amb aquest euro i mig també participaran en un sorteig diari, cortesia dels col·laboradors de la comparsa.

Cal indicar que el Mercat Medieval d’enguany s’ubicarà al voltant del Castell de Bétera i estarà obert al públic cada dia a partir de les 18.00 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia