(EFE).- La Guàrdia Civil de València ha detingut a set persones pel presumpte robatori de més de 52.000 quilograms de garrofa, valorats en 54.000 euros, en les localitats de Tous, Montserrat, Benaguasil i Vilamarxant.

L’institut armat ha afirmat en un comunicat que els agents van començar les investigacions després de trobar la falsificació de 106 documents de traçabilitat que acompanyaven a 52.245 quilograms de garrofes, després que aquest fruit haja pujat de preu en les últimes temporades.

Després de la realització de diverses perquisicions, van comprovar amb els propietaris de les explotacions agrícoles que els documents havien sigut falsificats i un d’ells va reconéixer que feia uns anys va autoritzar els detinguts a recollir la garrofa del seu terreny amb motiu de la neteja del camp, no tornant des de llavors a autoritzar més recollides.

Després d’una sèrie d’investigacions, la Guàrdia Civil va detindre a set homes espanyols d’entre 22 i 55 anys pels delictes d’apropiació indeguda i de falsedat documental.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Picassent, Número 1 d’Alzira i número 3 i 5 de Llíria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia