L’Associació Empresarial de Moncada, Alfara del Patriarca, Nàquera i Bétera (AEMON) s’ha reunit recentment amb l’alcaldessa de Moncada, Amparo Orts, per a debatre sobre les inversions i actuacions pendents d’execució en els tres parcs empresarials de la localitat. A la reunió van assistir el vicepresident d’AEMON, Javier Gallego; la secretària, Isabel Navarrete, i el tresorer, Paco Camps. El Consistori va estar representat, a més de per l’alcaldessa, pel regidor d’Indústria, Agustín Sales, i per la secretària general de l’Ajuntament.

 

Durant la trobada, AEMON va mostrar gran interés a aconseguir que l’Ajuntament de Moncada execute per primera vegada les ajudes de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). En concret, es va transmetre la necessitat d’executar la instal·lació d’un circuit de vigilància de CCTV als parcs empresarials Moncada 2 i 3, per a incrementar la seguretat i evitar el vandalisme. Les ajudes també contemplen la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic en els tres parcs empresarials, mitjançant la substitució de les lluminàries existents per altres de tipus led. També inclouen actuacions de millora del sanejament públic al Moncada 1, així com la senyalització de punts de trobada del pla d’emergències i la millora de les zones verdes. “És vital que en 2022 l’Ajuntament de Moncada aconseguisca accedir, a la fi, a les ajudes de l’IVACE”, ha expressat el vicepresident d’AEMON, Javier Gallego, qui ha afirmat que, a través d’aquestes inversions, “els nostres parcs empresarials podran experimentar millores fonamentals que contribuïsquen a dignificar-los i millorar la competitivitat de les seues empreses”.

 

Creació de l’EGM al Moncada 2

En la reunió, AEMON també va sol·licitar que s’agilite la tramitació de la constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) al Parc Empresarial Moncada II. “Necessitem que l’Ajuntament pose tot de la seua part per a la creació d’aquesta EGM, ja que la seua posada en marxa porta embossada quasi un any”, ha assegurat Javier Gallego. “Des d’AEMON oferim la nostra total col·laboració en matèria d’assessorament i acompanyament, així com la de FEPEVAL, per a aconseguir la seua consecució”, ha assegurat. AEMON també va mostrar el seu interés a posar en marxa, durant els pròxims, la creació de les EGM al Moncada 1 i 3.

 

Un altre tema que es va tractar en la trobada va ser el problema dels escocells al Parc Empresarial Moncada 3. El seu mal estat i la inexistència de vegetació provoquen diàriament nombrosos problemes en els vehicles dels treballadors i treballadores del parc. Des de l’Ajuntament es va comunicar la ràpida instal·lació de vegetació per a evitar aquests incidents. AEMON també va traslladar la problemàtica del robatori massiu de trapes en aquest i altres parcs empresarials, així com de cablejat elèctric, la qual cosa ha provocat que diversos carrers del Moncada 3 romanguen sense il·luminació des de fa mesos.

 

La reivindicació històrica de la neteja viària als parcs empresarials de Moncada va ser un altre dels punts destacats. AEMON va tornar a sol·licitar un pla de neteja programat i regular, així com el coneixement del pressupost assignat a la neteja viària en les tres àrees industrials. “Són nombroses les queixes que rebem per part de les nostres empreses associades sobre aquest tema, perquè genera un profund malestar que urgeix ser solucionat”, ha assegurat el vicepresident de l’associació. L’Ajuntament, per la seua part, es va comprometre a incrementar els serveis de neteja i manteniment en els tres parcs.

 

Finalment, AEMON va tornar a sol·licitar la creació de la figura de l’Agent de Desenvolupament Local (ADL) a l’Ajuntament, fonamental per a ser nexe d’unió entre l’associació i el Consistori. L’alcaldessa de Moncada va assegurar sobre aquest punt que està prevista la seua futura contractació.

 

“Hem de continuar treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Moncada per a aconseguir una gestió eficient dels tres parcs empresarials, la qual cosa inclou avançar en seguretat, neteja i manteniment”, ha assegurat Javier Gallego. “Necessitem que l’Ajuntament agilite la seua administració i incremente recursos per a aconseguir uns parcs empresarials eficients, moderns i que complisquen els requisits contemplats en la Llei 14/2018 de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Empresarials de la Comunitat Valenciana”, ha conclòs.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia