Segons alguns Mitjans de comunicació han publicat aquest matí i també es pot apreciar per la ciutadania des d’algunes zones, El fum del incendi de Bejís ja es veu des de València. Un núvol de fum ha començat a cobrir des de primera hora del matí diversos municipis de la Serra Calderona, acostant-se a la mar.

Això ha fet que siga visible des de l’altre costat de la serra. I és que el canvi de vent ha dirigit els pirocúmuls i la cendra cap a la comarca del Camp del Túria. Així com cap a les localitats valencianes de Nàquera i Serra, entre altres.

Per la seua part l’Ajuntament de Serra ha publicat el següent en les seues Xarxes Socials oficials:

“Hui ens hem despertat amb el carrers plens de fum i una forta olor a cremat que desgraciadament ens resulta familiar.
Per a la tranquil·litat de la ciutadania informem que el fum prové de l’incendi de Bejís i els pobles afectats en la veïna comarca de l’Alt Palància. El canvi en la direcció del vent ens l’ha acostat a Serra. Des d’ací tota la força i solidaritat en aquests moments tan durs.
Recordeu que continuem en alerta extrema per incendis forestals i que està totalment prohibit fer qualsevol tipus de foc”.

Al seu torn, la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE) ha fet una crida al personal operatiu que es trobe en període vacacional i desitge participar de manera voluntària en l’extinció dels incendis forestals de Castelló i Alacant.

La SGISE fa aquesta petició davant l’evolució dels dos incendis que afecten la Comunitat Valenciana, el de Bejís, a la província de Castelló, i el de Vall d’Ebo, en la d’Alacant, i que de moment segueixen molt actius i sense control.

La crida va dirigida a tot el personal operatiu que es trobe en el seu període de vacances o durant el seu primer dia de descans i desitge participar de manera voluntària en els actuals incendis de totes dues províncies.

Els ministres de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de Ciència, Diana Morant, visten aquest dimecres els llocs de Comandament Avançat (PMA) en els incendis de Bejís i de Vall d’Ebo, respectivament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia