Ahir dissabte, 27 d’agost, va tindre lloc a l’Albereda de Bétera (entre el carrer Trinquet i el Pont de la Bàscula) una concentració cívica per a demanar que no se celebren els “Bous al Carrer” en el nucli urbà del municipi. Al voltant de dos centenars de veïnes i veïns van sol·licitar a través d’aquesta citada convocatòria que el consistori els escolte i consensue amb ells aquest assumpte perquè es duga a terme un canvi d’ubicació.

Com ja s’indicava en la convocatòria de la part organitzadora “és important destacar que durant les recollides de signatures dels dos barris va quedar patent que existien molts veïns que no estaven en contra dels bous. També existien molts que estaven en contra d’aquests actes en general. Uns altres no obstant això, amb empatia, entenien fins i tot als organitzadors i seguidors. Però una cosa va quedar clara. Ningú dels quals van signar desitjaven que aquests actes se celebraren en el seu barri. El motiu és obvi, els problemes i desavantatges superaven amb escreix als beneficis, i això és justament el que ha de tindre clar tot aquell veí que acudisca aquest dissabte a la concentració”.

En aquest sentit, els organitzadors també indiquen que “no es tracta de prohibir res”. Només es demana un canvi d’ubicació i plantejar els inconvenients que aquests actes poden provocar en la seua zona: soroll, insalubritat, mobilitat i gran deterioració d’un clima veïnal adequat, entre altres.

Cal recordar que les primeres signatures que va rebre el Consistori per registre d’entrada van ser de les veïnes i veïns de Gran Via del Nord, Morvedre, Serra Calderona i Carraixet i les segones de la zona Escultor Ramón Inglés i prolongació de l’albereda fins al carrer barrranquetAvinguda Vicent Cremades, Alfàbegues i Puríssima.

Els primers ja van ser escoltats i sembla que l’últim decret anul·lava la celebració en la zona de Gran Via del Nord, Morvedre, Serra Calderona i Carraixet i autoritza els festejos en el tram comprés entre Puríssima i bàscula. En aquest sentit, els veïns d’aquesta segona zona demanen també reunir-se i dialogar perquè no se celebren tampoc en aquest tram.

A la concentració d’ahir dissabte també van assistir veïns de la primera zona on anava a dur-se a terme els “Bous al carrer” per a solidaritzar-se i mostrar el seu suport als ciutadans que tampoc volen aquestes celebracions al seu barri.

D’altra banda, la part organitzadora de la citada convocatòria ha volgut afegir que “és una vergonya que tot el procés dels bous enguany s’ha fet de manera amagada, amb molt de secretisme inclús per part de la penya taurina. Els veïns seguirem demanant un trasllat i, en cas de no ser així, estarem molt atents als incompliments, que de segur es produiran al voltant dels actes dels bous”.

A més, estan previstes també altres dos, en el mateix lloc i a la mateixa hora, però els dies 2 de setembre i 9 de setembre, les dues divendres.

*Recordem que les cites i frases entrecomillades corresponen als ciutadans organitzadors d’aquesta convocatòria. En aquest sentit, estem oberts a rèpliques i aclariments de les persones o entitats que estiguen d’alguna forma implicades també en aquest assumpte.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia