L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN), a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària (RASFF) ha sigut informada d’una alerta per la presència de Virus de l’Hepatitis A en els congelats Fruitberry Mix de la marca CREME en envasos d’1 i 2,5 kg procedents de Bèlgica, a la venda en supermercats d’Andalusia, Balears, Catalunya, Castella i Lleó, Múrcia, Comunitat Valenciana i País Basc.

Les dades del productes implicat són:

– Nom del producte: FRUITBERRY MIX.

– Nom de marca: CREME.

– Aspecte del producte: Bossa de plàstic.

– Temperatura: Congelat.

– Presentació 1 kg: lot: 586 22130 (consum preferent 10-11-2024) i lot: 586 22131 (consum preferent 11-11-2024).

– Presentació 2,5 kg: lot: 586 22131 (consum preferent 31-05-2024).

Amb la informació disponible no hi ha constància a Espanya de casos notificats associats a aquesta alerta. Però si s’hagueren consumit aquests lots, OCU aconsella estar atents a símptomes suggestius d’hepatitis aguda, com ara febre, icterícia (coloració groguenca de pell i mucoses), pèrdua d’apetit, cansament, orina fosca i femta blanquinosa que podrien aparéixer en un interval de temps d’entre dues i set setmanes (amb una mitjana de quatre setmanes). L’hepatitis A se transmet principalment per via ore-fecal. En quasi tots els casos es cura per complet i sense seqüeles.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia