L’àrea municipal d’Aigua i Recursos Hidràulics de l’Ajuntament de Bétera està ultimant les obres perquè els veïns i veïnes del nucli urbà de Bétera puguen consumir aigua sense cap mena de restriccions.

L’actuació duta a terme consisteix a rebaixar el nivell de nitrats que fins al moment és superior al permés “estant al juliol en 54.0mg/L i sent el límit 50.0mg/L”, ha indicat la regidor municipal d’Aigua, Eva Martínez.

Després d’haver realitzat diversos estudis tècnics, des del consistori indiquen que la solució més òptima per a resoldre aquest històric problema passa per mesclar l’aigua dels pous de Bétera amb aigua de l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI), de manera que, després de la mescla els nitrats es redueixen a paràmetres òptims que permeten el consum de l’aigua de tots els veïns i veïnes sense distincions. I tot això “sense renunciar a la titularitat dels pous municipals” ha afegit el regidor d’Aigua i Recursos Hidràulics, Carlos Abad.

Després d’escometre les obres pertinents per a aquesta solució, aquest mes es duran a terme les proves per a ajustar els cabals d’aigua, avaluar la mescla i verificar que els nitrats disminueixen per a obtindre una aigua de qualitat. “Estem davant una fase del projecte primordial que ens permetrà ajustar correctament l’aigua perquè es regulen els nitrats”, ha afirmat Eva Martínez.

A aquestes obres de connexió se li sumen les realitzades amb anterioritat en la xarxa de subministrament d’aigua potable del nucli urbà que requerien d’una adequació urgent per a poder dur a terme aquest ambiciós projecte que retornarà la qualitat de l’aigua a la ciutadania.

“En una primera fase, que es va iniciar en 2020, abordem la situació de la xarxa de subministrament que comptava amb grans deficiències per falta de manteniment que havien desencadenat en avaries i sobretot, fugides que suposaven la pèrdua del 80% de l’aigua en el nucli urbà. Una situació de malbaratament inassumible”, ha explicat Carlos Abad.

A més, l’àrea d’Aigua i Recursos Hidràulics, ha realitzat la sectorització de la xarxa que permet en cas d’avaria tancar una zona concreta i no tot el nucli urbà com fins al moment s’havia fet. “Tot això amb la voluntat d’incrementar els efectius de manteniment i de continuar treballant per millorar la xarxa de proveïment”, ha continuat Eva Martínez.

Aquesta inversió per a millorar la qualitat de l’aigua superarà els 3 milions d’euros i es preveu que estiga liquidada al 100% abans que finalitze l’any.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia