Ahir dilluns, 05 de setembre, va tindre lloc a Bétera la celebració del Ple Ordinari del mes de setembre. Aquesta sessió va donar inici a les 18.00 hores, en el Saló de Plens de l’Ajuntament.

En primer lloc es van tractar diferents assumptes de règim jurídic. Entre ells, l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, núm. 09/2022 d’1 d’agost de 2022 i la correspondència oficial, els assumptes i les disposicions de caràcter general (ENTRADA 11188 a 12342 del 22 de Juliol al 19 d’agost) (EIXIDA 5805 al 6212 del 22 de Juliol al 19 d’agost). En aquest punt, el regidor de Compromís, Joano Baudés, va formular una sèrie de qüestions que li van ser contestades pels regidors Carlos Abad i Gloria Campomanes.

En la mateixa àrea, es va donar compte del control i fiscalització de les resolucions de l’Alcaldia dictades des de l’última sessió plenària ordinària (de la número 1536 a la número 1764, dictades de l’1 al 26 de Juliol de 2022).

En la dació de compte de les sessions de la Junta de Govern Local celebrades des de l’última sessió plenària ordinària (número 29, 30, 31 i 32, celebrades el 19 i 26 de Juliol i 2 i 9 d’agost respectivament), la portaveu del PSPV-PSOE Mª José Ballesteros va realitzar algunes preguntes sobre la número 32 i el regidor socialista, José Miguel Granell, sobre la número 29.

En assumptes de tresoreria, es va donar compte de l’Informe de Tresoreria 85/2022, sobre el compliment dels terminis previstos en la Llei 15/2010, de morositat en operacions comercials del primer trimestre 2022 i de l’Informe de Tresoreria 84/2022, sobre període mitjà de pagament de les EELL del primer trimestre 2022. Aquests citats assumptes van ser detallats pel regidor d’Hisenda, Manuel Pérez, qui va donar l’enhorabona als tècnics pertinents per haver arribat en temps i forma als terminis marcats.

També en tresoreria va ser aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques representades en la corporació municipal l’expedient sobre la declaració de compatibilitat del lloc de treball com empleat públic, amb activitat docent en l’àmbit públic D. Victor Trejo Guerrero (exp. RH 132-22).

En l’àrea de personal, es va aprovar per unanimitat l’expedient sobre la declaració de compatibilitat del lloc de treball com empleat públic, amb activitat de docent en l’àmbit públic a Sr. Leopoldo Navarro Bes (exp. RH 133-22).

Per unanimitat també van ser aprovats el punt nové i desé. Així, es va donar llum verde inicialment al Reglament regulador del complement de Productivitat i Gratificacions dels empleats públics de l’Ajuntament de Bétera. (exp. RH 160-22) i es va aprovar la modificació de l’Ordenança Reguladora de les Bases específiques per a la concessió de prestacions socials econòmiques en matèria de Serveis Socials.

D’una banda, l’edil Manuel Pérez, va explicar la importància del citat reglament regulador i, d’altra, la regidora municipal de Serveis Socials va detallar les citades bases específiques. En aquest sentit, la regidora de Compromís, Raquel Puig, va indicar que el vot del seu grup polític seria favorable i que estaven per a ajudar en tot el que es poguera millorar.

Finalment, va arribar el torn de precs i prguntes dels diferents edils. En aquest torn van intervindre els regidors de Compromís Cristina Alemany, Raquel Puig, José Rodado i Joano Baudés, així com els regidors del PSPV-PSOE Mª José Ballesteros i José Miguel Granell.

Finalment, va arribar la ronda de torns i preguntes dels veïns i veïnes assistents al Ple com a públic. En aquest últim punt van intervindre uns 6 veïns.

A llarg d’estos dies oferirem més detalls sobre aquest Ple Ordinari.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia