Com cada 7 i 8 de setembre, aquesta setmana s’estan celebrant els actes en honor a la Verge de la Divina Pastora, més coneguda per tots a Bétera com “La Pastoreta”. Així, ahir dimecres 7 de setembre, van arrancar els citats actes amb el tradicional trasllat de la imatge des de l’ermita a l’església de la Puríssima.

Posteriorment, hui dijous 8 de setembre, a la mateixa hora aproximadament, tindrà lloc la processó des de la Parròquia fins a l’ermita del Calvari.

Com és tradicional, xiquets i xiquetes de la població participen en aquesta processó, festa molt arrelada a Bétera en què  les xiquetes i xiquets del poble, que vestits de “pastoretes i pastorets” i acompanyats pels seus pares, van davant de la Verge en el seu recorregut.

El gorret, el sarró ple de dolços i el bastó no faltaran a la cita on els més menuts són sempre els autèntics protagonistes. Amb fervor i alegria acompanyaran la imatge de la verge en el seu trasllat. La penya “Amics del coet” és l’encarregada de traslladar-la. Des de l’any 2009 aquesta associació du a terme el citat trasllat. Amics del Coet, té preparada una entrada molt especial, avans de l’Ermita, després de l’espera a causa de la pandèmia.

De nou, hui caldrà estar atent als talls de transit. Normalment, des de les 17.00 hores, sol estar prohibit estacionar en els trams senyalitzats del recorregut. El Tall i la desviació del trànsit s’efectua segons evoluciona la processó.

D’altra banda, la Colla de Campaners de Bétera també està participant les dues jornades amb els diferents tocs de campana a les dues esglèsies del municipi i l’ermita. Els tocs preparats per a hui dijous són els següents:

Torre-Campanar de l’església de la Puríssima Concepció

– 12:00h Toc de l’Àngelus i vol Major

– 3 vols majors d’avís a missa (18:30, 18:45 i 19:00h) elevació i final.

– Glòria d’eixida i vols de processó a la vista de la Pastora des de el campanar.

Ermita de la Divina Pastora

– 12:00h Vol

– Vols de processó i Glòria d’entrada.

A continuació, oferim una fotogaleria de l’acte d’ahir. Demà, oferirem imatges d’aquesta vesprada i un vídeo amb imatges de les dues jornades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia