La regidoria municipal de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera ha impulsat una nova mesura de caràcter social.

Es tracta d’una subvenció per als veïns i veïnes amb diversitat funcional física, psíquica, sensorial o malaltia mental que assisteixen a centres amb l’objectiu de beneficiar als usuaris de Centres Ocupacionals, Residències, Centres d’Estimulació Primerenca, Centres de Dia, CRIS o qualsevol centre o institució pública, concertada o privada al qual hagen d’acudir per raó de la seua discapacitat.

Per a això, s’ha dut a terme una modificació en l’Ordenança Reguladora de les Bases específiques per a la concessió de prestacions socials econòmiques en matèria de Serveis Socials. Aquesta modificació va ser aprovada en el Ple Ordinari del mes de setembre, celebrat dilluns passat dia 05.

“Volem que els usuaris isquen de casa i mantinguen una vida el més autònoma possible. Acudir a aquests centres els proporciona una certa independència i per a les famílies són un moment de respir”, ha explicat la regidora de Drets Socials, María Segura.

“Amb aquesta mesura volem ajudar les famílies a pal·liar les despeses ocasionades per l’assistència a aquests centres que manquem en la nostra localitat, i que fins hui eren costejats íntegrament per elles”, ha afirmat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Aquesta modificació està motivada d’una banda, per l’evolució que ha tingut el resultat de l’aplicació de la mateixa en l’atorgament de les ajudes i d’altra banda, per la necessitat de regular ajudes per a persones amb diversitat funcional en atenció de pal·liar les despeses que han de suportar les persones amb diversitat funcional física, psíquica, sensorial o malaltia mental que hagen d’assistir als seus centres de referència.

Aquesta citada mesura va ser aprovada per unanimitat, en la sessió plenària del passat dilluns, per part de totes les forces polítiques representades en la corporació municipal (PP, Mas Camarena-Torre en Conill, Ciutadans, Compromís, PSPV-PSOE, Vox i la regidor del grup no adscrit).

Així, l’edil de Compromís Raquel Puig va indicar que el vot del seu grup polític anava a ser favorable.

D’altra banda, la Portaveu del PSPV-PSOE, Mª José Ballesteros, va preguntar per el tipus de despeses i que comprenia el concepte de despeses.

A continuació, adjuntem un vídeo amb les diferents intervencions en aquest punt.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia