La Generalitat Valenciana ha posat en marxa el programa ‘iai@ connectat’, que està dirigit concretament a les persones majors amb la finalitat d’ensenyar-los les competències digitals bàsiques per a la realització de tràmits bancaris i administratius en línia, així com guiar-los en el maneig d’aplicacions.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat durant la reunió de treball que ha mantingut al costat del director de l’IVF, Manuel Illueca, i el catedràtic de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, José Manuel Pastor, per a abordar els cursos per a formar a persones majors en competències digitals, que la Generalitat “pretén oferir una formació presencial i individualitzada perquè aquest col·lectiu puga integrar-se digitalment i se sent amb major seguretat a l’hora de realitzar els seus tràmits en línia”.

En aquest sentit, Arcadi España ha explicat que una de les prioritats d’aquest Consell és “secundar, ajudar i protegir les persones més vulnerables i especialment als majors. Hem de garantir que aquest col·lectiu reba un tracte personalitzat i que se senta ben tractat perquè estem obligats a respondre a les necessitats de les persones que habiten en la Comunitat”.

El responsable d’Hisenda també ha apuntat que “estem en deute amb les persones majors, hem de retornar-los tot el que aporten o han aportat a la societat i per això l’administració ha d’adaptar-se a les seues necessitats i no a l’inrevés”.

En concret, les accions formatives són supervisades per l’IVF, i s’estructuren en tres mòduls centrats en signatura electrònica, ciberseguretat i banca digital.

El mòdul de signatura electrònica té per objecte informar de manera teòrica i pràctica a les persones majors dels avantatges de disposar de signatura electrònica per a realitzar qualsevol tipus de gestió amb les diferents administracions. Així, es pretén que comprenguen, entre altres aspectes, els beneficis tant en termes de temps com de desplaçaments.

Per part seua, el mòdul de ciberseguretat aporta informació a aquest col·lectiu sobre les estafes virtuals més comunes i se’ls ofereix directrius perquè puguen detectar possibles situacions d’una potencial estafa, al mateix temps que se’ls oferirà informació per a evitar que donen informació personal als estafadors.

Quant al mòdul de banca digital, s’ajuda les persones majors a realitzar operacions bancàries com per exemple consulta de moviments, transferències, descàrrega de justificants, anul·lació de rebuts, o Bizum.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia