Bétera compta amb una nova comparsa, des de fa un temps. Es tracta de la comparsa mora Almunia.

“Almunia fa referència a les masies que es troben per la Torre Bufilla. És una paraula morisca que ens va agradar per a la comparsa”, ens va explicar fa uns mesos una de les membres d’aquesta agrupació, Pilar Sancho.

Pilar Sancho es va apuntar, en un primer moment, a la comparsa Cristiana El Cid de Bétera. “Em cridava l’atenció els vestits i la festivitat de Moros i Cristians i vaig sumar-me a la comparsa El Cid quan va nàixer al municipi. En octubre vam desfilar en la festa del 9 d’octubre i, a partir, d’ahí em va sorgir la il·lusió de formar una comparsa mora”, detallava aquesta veïna de Bétera.

Després d’un temps, Pilar va trobar-se amb gent que també volia formar una comparsa mora i, així, és com va sorgir aquesta formació. No obstant, aquesta comparsa ha tingut alguns canvis i modificacions des dels seus inicis. “Ara ja està la formació més consolidada”, comentava Pilar Sancho.

Almunia compta ja amb un grup de xiquets però faria falta que s’apuntaren més homes a la comparsa. Els adults abonen una quota de 20 euros i els xiquets de 5 euros.

Aquesta comparsa també va participar del 18 al 21 d’agost en el Mercat Medieval de les Festes d’Agost de Bétera.

Aquesta agrupació va instal·lar-se al mercat i les veïnes i veïns del municipi, així com qualsevol visitant del citat mercat, va tindre l’oportunitat de gaudir d’un té morú i coca a canvi d’un euro i mig.

A més a més, aquesta agrupació ha estat participant també a desfilades de moros d’altres poblacions.

Ara, l’última acció duta a terme per la formació va tindre lloc el passat dissabte, 10 de setembre. Així, a les 23.30 hores, Frutos Bétera acollia un discomòbil de la mà de Dj Manolo. D’aquesta manera, la comparsa va convidar a la ciutadania a aquest esdeveniment per a donar-se a conéixer entre les veïnes i veïns del municipi.

A continuació, oferim unes poques imatges i també un vídeo d’aquest últim esdeveniment.

  • Imatges del discomòbil de la comparsa Almunia:
  • Vídeo del discomòbil de la comparsa Almunia:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia