Els Estatuts de l’Associació Centre d’Estudis Locals de Bétera (CELB), preveuen com activitat principal (Cap.I, art.5,  j ) l’organització biennal, triennal o quadriennal, d’unes JORNADES D’ESTUDIS LOCALS. En aquestes, que en assemblea general es va acordar realitzar-les cap l’últim divendres i dissabte de setembre, es durà endavant tot un programa d’activitats, ponències, exposicions i visites obertes a tothom, obeint als objectius o intencions següents:  

  • Exposar a la ciutadania el treball realitzat durant el període mostrant així el sentit i els objectius dels que participem tots els associats CELB.
  • Sensibilitzar a la ciutadania i potenciar el seu interès per la riquesa històrica, patrimonial i cultural de Bétera. 
  • Publicar en la revista tot el contingut de les Jornades, per a deixar constància perdurable del nostre respecte i les nostres motivacions vers el patrimoni i a la història comuna.
  • Posar en comú experiències i reflexions sobre el patrimoni històric-artístic de Bétera.

  A continuació, el lector podrà llegir el contingut programat pel CELB per a les PRIMERES JORNADES D’ESTUDIS LOCALS DE BÉTERA. 

 DIVENDRES DIA 23 DE SETEMBRE

 

– A les 18:00h. Inauguració de les Jornades amb unes paraules de l’Alcaldessa Elia Verdevio i del president de l’Associació, Jorge A. Alonso Berzosa. Tot seguit tindrà lloc la primera ponència per JOAN MANUEL PONS CAMPOS, historiador i vicepresident del CELB, qui dissertarà sobre la   Persistència a Bétera de l’Orde de Calatrava i els seus Comanadors (1606-1812)

– A les 19:00h Jorge A. Alonso Berzosa, realitzarà la segona ponència baix el titol: “Participación y colaboración de Bétera durante la Guerra Civil Española”

– A les 20:00h. Inauguració de l’Exposició fotogràfica a l’Ajuntament Vell. Seran exposades 50 fotografies de Ximo Asensi, Jorge A. Alonso i Vicent Clavel totes del nostre poble, 25 d’antigues en blanc i negre i 25 d’actuals a color, En el mateix lloc, hi haurà una mostra bibliogràfica de llibres i monografies exclusives sobre Bétera de tots els temps. 

 

 DISSABTE DIA 24 DE SETEMBRE

 

– A les 10:00h. Ponència a càrrec de l’arquitecte TIRSO ÀVILA i l’arqueòleg PACO FABABUJ sobre la restauració i arqueologia del castell.

– A les 11:00h. Pausa per esmorzar

– A les 11:30h. Visita guiada al castell dirigida pel l’arquitecte i l’arqueòleg. Finalitzada la visita ens acomiadarem fins les properes Jornades.

Tant una vegada acabada la ponència com en l’exposició d’esta Jornada, es podrà adquirir la revista CEL DE BÉTERA. 

L’associació C.E.L.B. té el gust de convidar a tothom per a gaudir de les PRIMERES JORNADES D’HISTÒRIA LOCAL DE BÉTERA, que desitgem que siguen del tot profitoses.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia