L’Ateneu de Bétera inicia el curs 2022-2023 amb un programa doble per al cap de setmana. D’aquesta manera, hui divendres 16 de setembre acollirà en les seues instal·lacions (Plaça del Mercat, 5) la presentació de Vincle Editorial del llibre “L’estiu dels brivalls” de Francesc Viadel.

L’acte comptarà amb la presència del propi autor, Miquel Calvet i Manolo Gil i donarà inici a partir de les 19.00 hores.

L’estiu dels brivalls és una història descarnada sobre l’infern que habiten els perdedors. Un text angoixant, sense concessions de cap mena, que submergeix al lector en una atmosfera carregada de violència i perills molt pròxima a Nois de la vida de Pier Paolo Pasolini i Diari del lladre de Jean Genet.

A través de la vivència del jove Marc Lloret, l’autor ens endinsa en les vicissituds dels jornalers agrícoles en l’atur subsidiat per l’Estat durant la desfeta econòmica de finals dels anys vuitanta. L’acció transcorre en el món lumpen d’una ciutat indeterminada de la comarca de La Ribera, al País Valencià, on els seus personatges malden per sobreviure als seus naufragis personals. Un món cruel dominat per la llei del més fort, per la delinqüència, i on les drogues i la prostitució formen part d’una quotidianitat estranyada per l’establishment que ignora o nega aquesta realitat ben viva dins de les seues pròpies fronteres.

Amb aquest mural ferotge sobre les conseqüències devastadores de les desigualtats socials Francesc Viadel torna a la novel·la vint anys després de la publicació de Terra.

D’altra banda, demà dissabte 17 de setembre, tindrà lloc la Festa Estellés. Aquesta celebració començarà sobre les 20.00 hores, amb l’actuació de Pau Alabajos.

Posteriorment hi haurà sopar enfaixat i lectura de poemes “mural del país valencià” amb micro obert.

Pau Alabajos va començar la seua carrera artística actuant als carrers de la ciutat de València, interpretant les seues cançons en el districte de Ciutat Vella, a l’ombra del Micalet. L’any 2004 va publicar el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords, 2004), que va rebre el Premi Ovidi Montllor 2006 a la millor lletra per Cançó explícita. Des d’eixe moment, ha anat rebent diferents guardons i reconeixements pels seus diferents treballs.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia