La Conselleria de Sanitat va confirmar aquest divendres sis nous casos positius de pigota del mico en la Comunitat Valenciana, dues més que en l’última actualització del passat dimarts.

Amb aquests nous casos són ja 499 els casos positius registrats en la Comunitat Valenciana de monkeypox (182 a la província d’Alacant, 14 a la província de Castelló, 263 a la província de València i 34 no residents).

La pigota del mico (monkeypox) va causar en la Comunitat Valenciana el passat 29 de juliol la primera mort a Espanya per aquesta causa.

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat ha ampliat els criteris de vacunació enfront de la pigota del mico en la Comunitat Valenciana i podran rebre-la els gais, bisexuals o els que tenen sexe amb altres homes que hagen tingut múltiples relacions sexuals en l’últim mes o realitzen pràctiques com el ‘chemsex’.

Així es va confirmar aquest divendres en un comunicat la Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida de la Comunitat Valenciana (CALCSICOVA), i ha sigut confirmat per fonts de la Conselleria de Sanitat.

La Coordinadora va mantindre dimecres passat una reunió amb Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Ofelia Gimeno, directora general de Salut Pública i Addiccions i la subdirectora Blanca Navarro, que van comunicar l’ampliació dels criteris de vacunació davant la vacuna de la pigota del mico (monkeypox).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia