Hui dimarts, 20 de setembre, se celebra  de nou el Dia Mundial de la Paella.

Es tracta d’una iniciativa impulsada, en l’any 2018, per l’Ajuntament de València, amb l’Agència Valenciana de Turisme, Turisme València, FEHV, D.O Arròs de València, Wikipaella i Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Club de Caps de Cuina i Paella Today. Es va decidir la data del dia 20, coincidint amb la sega de l’arròs.

El Dia Mundial de la Paella (#WorldPaellaDay) és l’acte central de l’agenda d’activitats que realitzen al llarg del mes de setembre.

Durant la jornada es pretén reivindicar la paella com un patrimoni identificatiu de la cultura valenciana i de la forma de ser, conviure i compartir dels valencians i valencianes. En aquest sentit, moltes agrupacions i hostalers es sumen també a la celebració.

Deu cuiners de diferents països del món competiran per alçar-se amb el trofeu a la millor paella dins d’aquesta cinquena edició.

La cita inclou activitats per a tots els públics i formació per part de la cuinera Chabe Soler i els cuiners Santos Ruiz, Toni Montoliu i Rafa Margos.

Enguany, amb la col·laboració de Turespaña i de les Oficines de Turisme a l’Estranger s’han organitzat activitats en catorze mercats diferents, entre ells la Xina, els Estats Units, l’Índia, Alemanya, Irlanda o Noruega, segons fonts municipals.

Entre les activitats que desenvoluparan durant tota la setmana destaquen una “showcooking” amb premsa especialitzada i “influencers”, “Setmanes de la Paella”, concursos en xarxes socials o una classe magistral amb xefs participants en edicions anteriors de la World Paella Day Cup, entre altres.

El principal esdeveniment que es duu a terme és el World Paella Day Cup, una competició internacional de paella en la qual deu cuiners de diferents països del món es desplacen a València a formar-se en aquesta cultura gastronòmica.

Més enllà de la competició, que tindrà lloc aquest 20 de setembre, els xefs finalistes participen en un procés d’immersió i entrenament sobre el producte, la tècnica i la història de la paella.

Recorreran l’Albufera per a aprendre sobre les diferents varietats d’arròs de la mà de Santos Ruiz, de la Denominació d’Origen Arròs de València; al costat de Toni Montoliu, propietari i xef de la Barraca que porta el seu nom, visitaran l’horta, posant el focus en el producte de proximitat; Rafa Margós, xef dels Bairetes, serà l’encarregat de mostrar-los la tècnica del maneig de la llenya, i al costat de Chabe Soler, guanyadora de la WPD Cup 2020, realitzaran un classe magistral de paella valenciana.

Després de la fase d’entrenament, hui s’enfrontaran en directe en el World Paella Day Cup, que arrancarà a les 10 hores en La Marina de València.

Els cuiners que participen en aquesta competició provenen de França, Suïssa, el Japó, els Estats Units, l’Argentina, Mèxic, l’Equador, el Canadà, Finlàndia i Itàlia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia