La Diputació de València ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·legi Notarial per a facilitar a les veïnes i veïns de 192 municipis de la província la consulta dels deutes de l’Impost sobre Béns immobles (IBI) de qualsevol propietat directament des de les notaries. Podran accedir a este servei els ciutadans dels ajuntaments que tenen delegat el cobrament de l’IBI en el Servei de Gestió Tributària de la Diputació. Entre aquests municipis, es troba el de Bétera.

L’acord de col·laboració entre les dos institucions permet als notaris d’estos municipis sol·licitar telemàticament informació sobre els deutes pendents de l’IBI associats a un immoble, en el moment de la seua transmissió directament des dels seus despatxos. El servei pot agilitzar de manera considerable els tràmits a la ciutadania en els processos de compravenda.

 

La seu central de la Diputació, en plaça Manises, ha acollit este dilluns la signatura del conveni entre el president de la corporació provincial, Toni Gaspar, i el degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos. Els dos han coincidit en la importància de la col·laboració institucional a l’hora de facilitar els tràmits als ciutadans i modernitzar l’administració pública.

El conveni té per objecte la comunicació i l’intercanvi d’informació entre les notaries i la Diputació, en matèria de l’Impost sobre Béns immobles, amb la finalitat que la persona que subscriu una compravenda tinga la possibilitat de conéixer els deutes de l’IBI associades a l’immoble que es transmet, en la mateixa notaria que s’atorga l’escriptura pública. D’esta manera, es pot formular en el mateix moment l’advertiment exprés de responsabilitat de l’adquirent, per afecció del bé, sense necessitat de desplaçar-se a l’ajuntament del seu municipi.

La Diputació de València se suma així a l’acord marc subscrit entre la Federación Española de Municipios i Provincias (FEMP) i el Consejo General del Notariado (CGN), d’octubre de 2009, que té per objecte millorar la gestió de l’IBI i de l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) en diferents localitats. Esta millora es produïx gràcies a la tecnologia del Notariat, que permet a la ciutadania accedir a una finestreta única des de les notaries, en la qual es poden consultar, de manera ràpida i segura, els deutes i la liquidació d’impostos abans de la signatura d’una compravenda.

A continuació, adjuntem la llista d’ajuntaments que podran beneficiar-se del citat conveni:

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia