El passat dijous, 22 de setembre, el director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Damián Martí, acompanyat per l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, van participar en una trobada amb l’equip de la Xarxa Jove de l’IVAJ dels municipis de les comarques del Camp de Túria (entre ells Bétera), Els Serrans i la Foia de Bunyol, per a abordar diferents programes i projectes relacionats amb les polítiques de joventut.

En aquesta reunió, celebrada en l’Espai Jove de Llíria, es van tractar diversos assumptes entre els quals destaquen les polítiques de joventut de la Comunitat Valenciana, els programes de l’IVAJ i de la Xarxa Jove a les comarques de Camp de Túria, Els Serrans i la Foia de Bunyol, el Congrés de Joventut 2022 i les perspectives de futur.

“Estem apostant per la joventut, estem canviant, i considerem que és el futur. Volem fer activitats diferents i innovadores, un aprenentatge a base de confiança i que l’Ajuntament estiga proposant activitats que permeten a la gent fer alguna cosa diferent, que estiga ocupada”, comentava l’alcalde Joanma Miguel abans de començar la reunió.

Per la seua banda, el regidor d’Educació de Llíria, Vicent Lis, afegia que el més important és “comptar amb persones que sàpien com arribar a la gent jove, i s’està arribant”. A més, per a destacar el bon funcionament dels projectes actuals, el regidor ha comentat que “ací, a l’Espai Jove, que abans era un poc residual, ara tenim problemes d’espai i previsions de futur de fer una cosa distinta en un altre lloc per a captar a un sector de gent que li és més complicat vindre a Llíria. S’ha de apostar per la joventut, és fonamental, i amb aquesta manera d’inversió anem per bon camí”.

Per últim, el director general de l’IVAJ, Jesús Damián Martí, analitzava les propostes que s’estudiarien a la posterior reunió. “Tenim programades reunions per tot el territori per a veure que es necessita. La realitat és que no sabem com treballar amb la gent jove, no tenim clar què es fa amb la gent jove. Per a treballar amb els adolescents, amb la gent jove, s’ha de perdre el temps amb ells, escoltar-los, crear un vincle. Hem de crear espais perquè facen els seus projectes, no el que nosaltres pensem que volen fer”, comentava Martí.

Podeu veure també un vídeo de l’acte en el nostre informatiu de “Bétera a la setmana” d’aquest divendres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia