La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terrádez, ha destacat la importància de “sensibilitzar sobre la gran varietat d’idiomes existents a Europa” durant la celebració del Dia Europeu de les Llengües, una iniciativa, ha indicat, que també contribueix a “promoure el patrimoni cultural i animar a persones de totes les edats a aprendre idiomes”.

Així ho ha manifestat durant la seua participació en els actes commemoratius organitzats per Europe Direct Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’associació alacantina APSA, i celebrats en el Centre Ocupacional Terramar d’Alacant.

El Dia Europeu de les Llengües és una iniciativa conjunta del Consell d’Europa i la Unió Europea, que se celebra el 26 de setembre en tota Europa, l’objectiu de la qual és promoure l’aprenentatge de noves llengües per a afavorir el multiculturalisme i incrementar les competències lingüístiques de tots els ciutadans europeus.

Sobre l’associació APSA, ONG dedicada a desenvolupar activitats dirigides a millorar la qualitat de vida de persones amb diferents capacitats durant tot el seu cicle vital, la directora general ha ressaltat que compleix una funció primordial “en el desenvolupament de l’autonomia de les persones amb diversitat funcional”. A més, “porta anys impulsant en els seus centres la difusió de la Unió Europea mitjançant la celebració del Dia d’Europa i diverses activitats i tallers”.

En aquest sentit, ha afegit Terrádez, gràcies a aquesta labor ha obtingut diversos reconeixements “com el premi especial del jurat de l’Associació Europa Júnior per la seua labor i implicació en la difusió de temes europeu, que va rebre en 2016 en col·laboració amb Europe Direct Comunitat Valenciana”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia