El passat divendres van arrancar les primeres Jornades d’Estudis Locals de Bétera de l’Associació Centre d’Estudis Locals de Bétera (CELB).

El Saló de Plens de Bétera va acollir la inauguració de les citades jornades amb unes paraules de l’Alcaldessa del municipi, Elia Verdevio, i del president de l’Associació, Jorge Alonso Berzosa. Tot seguit va tindre lloc la primera ponència per Joan Manuel Pons Campos, historiador i vicepresident del CELB, sobre la   “Persistència a Bétera de l’Orde de Calatrava i els seus Comanadors (1606-1812)”.

Seguidament, Alonso Berzosa va realitzar la segona ponència baix el titol: “Participación y colaboración de Bétera durante la Guerra Civil Española”.

A les 20.00 hores es va inaugurar l’Exposició fotogràfica a l’Ajuntament Vell, formada per 50 fotografies de Ximo Asensi, Jorge A. Alonso i Vicent Clavel totes del nostre poble, 25 d’antigues en blanc i negre i 25 d’actuals a color. En el mateix lloc, hi ha una mostra bibliogràfica de llibres i monografies exclusives sobre Bétera de tots els temps.

Ja el dissabte, els actes van seguir amb una ponència a càrrec de l’arquitecte Tirso Ávila i l’arqueòleg Fababuj sobre la restauració i arqueologia del castell. Després de realitzar una pausa per a esmorzar, es va dur a terme una visita guiada al castell dirigida pel l’arquitecte i l’arqueòleg.

A continuació, adjuntem unes imatges de diferents actes d’aquesta jornada. En el informatiu setmanal “Bétera a la setmana” compartirem un vídeo sobre aquestes jornades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia