Aquest passat dilluns, 26 de setembre, Generalitat Valenciana va publicar una nota de premsa en la qual informava que Conselleria d’Educació ha adjudicat 72,5 milions d’euros per a construir o realitzar millores importants de 16 centres educatius de 14 comarques. Entre aquests citats projectes apareixia l’adjudicació de 19,5 milions d’euros per a construir el segon institut de Bétera, tal com Betera.com va publicar el mateix dilluns: clic ací. Segons la mateixa citada nota, el nou IES Núm. 2 comptarà amb 24 unitats d’ESO, 8 de Batxillerat i 10 de títols d’FP, a més de cafeteria i gimnàs. Aquest edifici es construirà en una parcel·la municipal de 28.970 m² enclavada en el sector 1 Torre en Conill.

Després de la publicació de Conselleria, l’Ajuntament de Bétera va publicar aquest dimarts que el Consistori havia rebut la proposta de la delegació de competències del nou Institut.

“Sens dubte una gran notícia. Aquesta delegació de competències tan esperada per al municipi de Bétera donarà solució a un problema que venim patint de massificació i falta d’espai a les aules de l’actual institut IES Les Alfàbegues”, destacava l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, després de conéixer la notícia.

Ahir dimarts al matí es va continuar amb les reunions de la Comissió de Coordinació i Seguiment del Pla Edificant que es realitzen periòdicament i on es va tractar l’anunci per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la delegació de competències del tan esperat IES núm. 2.

Les actuacions encaminades a la construcció del nou institut comencen ara amb l’acceptació de la delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives que es realitzarà en sessió plenària, una delegació que, després d’acceptar-se, ha de tornar a la Conselleria per a aquesta emetre la resolució definitiva. “Serà un procés costós però posarem tots els nostres recursos personals i materials per a dur a terme aquest projecte tan esperat i necessari per a totes les famílies de Bétera”, va assenyalar el regidor d’Educació, Manuel Chover. Perquè tal com ha afirmat Elia Verdevío “la lluita per aconseguir que els alumnes i alumnes de Bétera, Nàquera i Serra tinguen un ensenyament públic, de qualitat i per a tots i totes és una de les meues principals prioritats”.

La construcció del nou IES,  té un pressupost exacte de 19.572.305,22€ i, segons indica la proposta, té com a fi que les instal·lacions resultants d’aquesta actuació permeten l’adequat acompliment de la labor educativa.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia