Segons un escrit que podem trobar al Centre d’Estudis Locals de Bétera, realitzat per uns veïns del poble, l’església de la Puríssima Concepció de Bétera estava plena de meravellosos panells ceràmics.

I és que un dels grans tresors patrimonials de Bétera és aquest temple sagrat, el qual ha sigut testimoni privilegiat de la nostra història des de fa segles. En tot aquest temps ha patit modificacions, quasi totes han sigut ampliacions per augmentar el seu aforament. Però si hem de destacar una per la seua importància, és la seua reconstrucció l’any 1941.

Segons indica aquest escrit anteriorment citat, a l’inici de la Guerra Civil Espanyola, l’església va ser espoliada i cremada, acabant pràcticament destruïda. En aquest sentit, s’explica que quasi la totalitat de la imatgeria i valuosos béns van desaparéixer i poc va quedar de l’església que coneixien les veïnes i veïns fins a 1936.

A través d’aquest escrit es vol donar a conéixer a tota la ciutadania l’existència d’aquests panells i que la investigació per a saber més sobre ells continua. Així mateix, es fa una crida per si algú té més informació sobre aquest assumpte que es puga ficar en contacte amb el Centre d’Estudis Locals de Bétera contacte@centredeestudislocalsdebetera.es o a través de Betera.com betera@betera.com. Som conscients que, a causa dels anys que fa de la seua desaparició (1936), és quasi impossible que hi haja testimonis vius sobre aquests panells i que tinguen fotos. No obstant, podria ser que algú hi haja escoltat a algun familiar seu parlar d’ells o que si aquest citat familiar haguera tingut fotos i les haguera conservat. Per tant, qualsevol aportació que es puga dur a terme al respecte serà benvinguda.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia