El Consistori de Bétera ha començat les obres per a la construcció del carril bici que connectarà el nucli urbà del municipi a través de la Senda del Molí amb el Parc Empresarial de l’Horta Vella. Una actuació que fomenta la mobilitat sostenible i la sensibilització a les empreses i usuaris del Parc Empresarial.

El carril bici té una longitud total de 2.970 metres i discorre per la zona perimetral del Parc Empresarial. Aquest carril s’estructura en tres trams, un tram recorre longitudinalment per tota la zona verda, un segon tram va per la zona de vorera i aparcament, entre la Fundació Laboral de la Construcció i la rotonda d’entrada i finalment, un tercer tram que recorre la calçada compartida entre vianants i bicicletes pels carrers Orduña i Ferrers.

Aquesta ha sigut l’opció més adequada i ha sigut consensuada amb l’Associació d’Empresaris AEMON, ja que recorre el perímetre del Parc Empresarial el que no impedeix el trànsit habitual d’entrada i eixida a les empreses i al mateix temps implica l’eliminació del menor nombre de places d’aparcament. En definitiva, 2.970 metres de carril bici per a afavorir la mobilitat al Parc Empresarial de l’Horta Vella i que es preveu estiga finalitzat a final d’any.

A més aquesta actuació contribueix a millorar la categorització del Parc Empresarial en dotar-lo amb una infraestructura contemplada com a requisit en la classificació de sòl industrial de la Comunitat Valenciana, prevista en la llei 14/2018 d’ àrees industrials.

El carril bici té un cost de 147.449 euros, una inversió que se suma a unes altres ja realitzades al Parc Empresarial l’Horta Vella i que contribueix a millorar la mobilitat sostenible i la reducció d’emissions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia