La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha impulsat una jornada lúdic-formativa per a informar joves de 16 a 29 anys sobre les oportunitats que la Unió Europea els brinda en matèria de formació i ocupació.

L’esdeveniment ‘Plaça Europa’, que tindrà lloc a València el dissabte 1 d’octubre en la zona del MUVIM,  a partir de les 10.00 hores, acostarà a la gent jove informació d’especial interés sobre beques formatives i programes d’ocupació oferits per institucions europees, al mateix temps que s’ofereixen també actuacions musicals i tallers de dansa o pintura.

“L’objectiu és que la gent jove conega tots els programes finançats amb fons europeus que posa a la seua disposició la Generalitat, perquè valoren les possibilitats que se’ls presenten de millorar la seua qualificació professional o aconseguir un lloc de treball”, ha assenyalat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España.

“Tot això, des d’un vessant lúdic que conjumina la possibilitat d’informar-se amb la de gaudir d’activitats musicals, d’art urbà i pintura a l’aire lliure. Volem acostar-nos al llenguatge de la gent jove i connectar amb ells i amb els seus interessos”, ha apuntat Arcadi España.

L’esdeveniment comptarà amb la presència d’estands d’organismes públics com LABORA, IVACE, IVAJ, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport o València Activa, entre altres, que facilitaran a les i els joves visitants informació sobre les seues activitats.

Així mateix, a través del llenguatge universal de la música es donarà protagonisme a bandes joves que amenitzaran la jornada amb les seues actuacions fins a les 22.00 hores del dissabte i entre les quals destaquen grups com, Hinds, Ai Trick, Sandra Monfort, L’espurna o Xanca Shadow.

Així mateix, es realitzarà una activitat grupal de dansa urbana, a càrrec del coreògraf Michael Fau, i un mural artístic col·laboratiu en el qual les persones assistents podrà realitzar els seus grafitis.

Arcadi España: “Volem donar veu els joves”

Al llarg de l’esdeveniment també tindran lloc taules redones, dinàmiques i tallers, on joves que han participat en programes europeus i beques comptaran les seues experiències d’estudis i ocupació en altres països.

“Volem donar veu a la gent jove i que ens explique com ha sigut la seua participació en els programes, quins han aprés i per a què els han servit. Per a això invertirem els papers, de manera que hi haurà joves parlant i polítics, gestors i experts escoltant”, ha assenyalat el titular d’Hisenda.

“*Plaça Europa pretén donar més possibilitats d’aprendre, d’obrir la ment, de compartir visions, conéixer a persones i participar en activitats per tota Europa. La joventut és el moment per a construir un futur professional i personal d’oportunitats, al mateix temps que es reforça un sentiment de ciutadania europeu sobre la base dels seus valors: llibertat, democràcia, pau i igualtat d’oportunitats”, ha indicat Arcadi España.

L’esdeveniment Plaça Europa, organitzat per la Direcció General de Fons Europeus, està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Comunitat Valenciana 2014-2020.

La finalitat d’aquesta iniciativa és facilitar a la gent jove l’adquisició de coneixements, habilitats i competències per al seu desenvolupament professional, enfortint el seu compromís cívic, donant forma al futur d’Europa i posant en valor el rol que exerceix la gent jove en aquest any Europeu de la Joventut 2022.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia