L’Ajuntament de Bétera va rebre ahir divendres al matí a la delegació de Lourinhã acompanyada d’una delegació de Finnovaregio per a inaugurar les jornades transnacionals del projecte Work On que comencen a Bétera aquest cap de setmana.

Aquest projecte, cofinançat pels Fons Europeus amb un pressupost de 29.070 euros, ha arrancat en aquesta localitat de Camp de Túria amb la signatura en el Llibre d’Honor d’Alexander Audigane, Tècnic Superior en Antropologia i Ciutadania Participativa de la divisió sociocultural i de salut de l’Ajuntament de Lourinhã.

Moment en el qual l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va fer lliurament al poble de Lourinhã d’un alfabeguer i del llibre “Bétera i el seu patrimoni” perquè segons les seues paraules “tingueu un trosset de Bétera en Lourinhã i servisca de símbol d’unió, cooperació i convivència entre tots dos municipis”.

La benvinguda va continuar en el Saló de Plens de l’Ajuntament on es va traslladar la comitiva encapçalada per l’Alcaldessa de Bétera així com membres de l’equip de govern. Allí va donar inici a aquest esdeveniment transnacional que pretén, entre altres, reforçar el sentiment de ciutadania europea i millorarà les oportunitats laborals de Bétera, Lourinhã i Brussel·les.

La presentació de l’esdeveniment va ser a càrrec de Manuel Pérez, regidor de Festes, Hisenda i Personal qui va manifestar sentir-se orgullós per poder compartir amb aquest municipi portugués “una experiència enriquidora que ens servisca per a estrényer llaços i mantindre viva l’essència d’Europa així com per a oferir oportunitats a tots els nostres ciutadans i ciutadanes”.

A continuació va prendre la paraula Juan Viesca, Director de Fons Europeus de la Fundació Finnova qui va posar en valor el projecte Work On i va agraïr als dos municipis celebrar aquest tipus d’esdeveniments que van més enllà de les seues fronteres.

L’Alcaldessa de Bétera, qui va intervindre per a tancar l’acte, es va dirigir a tots els participants que van arribar al municipi celebrant i agraint la seua assistència i posant en relleu “la importància de compartir experiències en l’àmbit laboral i de mobilitat d’altres països perquè ha de convertir-se en un eix prioritari per a les Administracions Públiques i la resta d’entitats”.

Després de la presentació tota la comitiva es va traslladar a l’empresa local Naranjas del Carmen per a conéixer de primera mà la labor innovadora que realitza la família Úrculo entorn del nostre producte més conegut: la taronja.

Aquest primer esdeveniment va continuar a la vesprada amb diverses conferències i seguirà hui dissabte i el diumenge amb visites a empreses locals i donant a conéixer el nostre patrimoni, cultura i gastronomia.

Aquest projecte seguirà en els pròxims mesos amb esdeveniments en els municipis de Lourinhã i Brussel·les per a continuar acostant Europa, la seua història, ciutadania, polítiques, programes de formació a nivell europeu i altres programes d’especialització professional a tots els participants.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia