La Generalitat Valenciana ha participat en la jornada ‘Pilar Europeu de Drets Socials, essència de la Unió Europea’.

En aquest sentit, la veïna de Bétera i directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terrádez, ha destacat que els drets socials “són els que posseeixen un vincle més directe amb la dignitat de la persona”, i per això “han de ser dotats amb les màximes garanties”.

En aquest sentit, Terrádez ha subratllat que el Pilar Europeu de Drets Socials “ha de ser aplicable per a tots els Estats membres de la Unió Europea”, i ha sol·licitat que s’accelere l’adhesió de la Unió Europea a la Carta Social Europea que és “la vertadera constitució social d’Europa”.

La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat ha realitzat aquestes declaracions durant la seua participació en la jornada ‘Pilar Europeu de Drets Socials, essència de la Unió Europea’, acte organitzat per l’Associació de Periodistes d’Alacant, en col·laboració amb Europe Direct Comunitat Valenciana, i que s’emmarca en la convocatòria de subvencions de la Generalitat per a la realització d’activitats de formació i difusió en matèria de la Unió Europea i d’acció exterior.

L’objectiu d’aquesta jornada és donar difusió al pilar europeu, iniciativa de la Unió Europea per a definir els principis i drets essencials per a un bon i just funcionament dels mercats laborals i dels sistemes de benestar de l’Europa del segle XXI.

En la taula de diàleg també han participat la directora de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya, María Andrés, i la directora de la Comissió Europea a Espanya, María Ángeles Benítez.

Pilar Europeu de Drets Socials

El Pilar Europeu de Drets Socials és un document impulsat pel Parlament Europeu, el Consell i la Comissió en la Cimera de Göteborg de 2017, en el qual s’estableixen 20 principis clau que representen el far cap a una Europa social forta, justa, inclusiva i plena d’oportunitats en el segle XXI.

Els principis tenen a veure amb la igualtat d’oportunitats, les condicions de treball justes i la protecció i inclusió social. A més, en 2021 la Comissió va adoptar el Pla d’Acció del Pilar Europeu de Drets Socials, en el qual proposa una sèrie d’iniciatives concretes per a complir d’ací a 2030.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia