Bétera va celebrar el passat dissabte, 01 d’octubre, per primera vegada la gran entrada dels Moros i Cristians. Aquest acte va comptar amb la gran col·laboració de l’Ajuntament de Bétera.

Aquest esdeveniment va donar inici un poc passades les 19.00 hores, des de casa Nebot al Castell. En passar la pujada del carrer Gascón Sirera es va instal·lar cadires perquè la gent poguera gaudir de l’esdeveniment còmodament mentre s’acostava per les portes de l’Ajuntament del municipi. Des del balcó del Consistori, la nostra redactora habitual Carmen Sorlí i Contreras va anar presentant a les diferents comparses cristianes i mores i els seus esquadrons. Així mateix, des de les portes del citat edifici, es va col·locar un entarimat on es trobava la corporació municipal, les Obreres de 2023 Aina Mollà i Zaragozá, Paula Ros i Ferrera, Mariola Ferrando i Aloy i Cristina García i Aloy, alguns Majorals de 2023 com Eduardo, Rubén, Salva i Juanma, les Falleres Majors de Bétera de 2023, María Cáceres i Soriano i Claudia Alemany i De la Paz i el President de Junta Local Fallera, Edgar Jorro i Costa. També es va comptar amb la presència de la delegació del projecte Work On de Lourinhã. El nostre veí Óscar Ibáñez i del Arco també va estar present en el citat entarimat.

La comparsa Cristiana El Cid i la comparsa mora Almunia, comparses locals, van ser les màximes protagonistes de la jornada. A més, van comptar amb la col·laboració d’altres comparses de diferents municipis, com convidades.

Per a tancar l’acte, es va disparar un castell de focs artificials.

A continuació, adjuntem un vídeo amb imatges que la nostra redactora va realitzar  a Casa Nebot abans de començar l’acte, al balcó de l’Ajuntament mentre presentava i al Castell de Bétera després de finalitzar la seua presentació, així com imatges enviades per una veïna.

També tenim unes imatges de l’acte i del castell de focs artificials enviades per diferents veïnes.

  • Vídeo de la I gran entrada dels Moros i Cristians a Bétera:

  • Fotos de l’acte enviades per una veïna:
  • Fotos del castell de focs artificials enviades per una veïna:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia