La Generalitat ha obert aquest dijous el servei de cita prèvia en línia en les webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a aconseguir l’Abonament Temporal Jove Gratuït anunciat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, dirigit a joves de fins a 30 anys. Aquest tràmit es podrà realitzar en línia durant tot el període de vigència de la mesura.

Aquesta targeta es podrà utilitzar des del pròxim 9 d’Octubre i fins al 31 de desembre en els serveis de transport de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló, EMT i Metrobús.

S’ha triat aquest sistema degut al volum de sol·licituds previstes, mentre que les persones usuàries del *TRAM de Castelló podran recollir el seu títol en l’oficina del carrer Carcaixent, 1 a partir del dia 7 d’octubre. A València, l’Abonament Temporal Jove Gratuït inclou els serveis de metro, tramvia i Metrobús.

Tots els ciutadans i ciutadanes, menors de fins a 30 anys, que vulguen beneficiar-se d’aquesta iniciativa han de sol·licitar la seua targeta, independentment que compten amb una altra mena d’abonament personalitzat.

Aquesta mesura complementa totes les iniciatives d’estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l’any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació.

Al llarg d’enguany la Generalitat ha posat en marxa la targeta SUMA en l’àrea metropolitana de València amb descomptes de fins a un 55%; ha fet efectiva des de juny una simplificació del pla zonal del TRAM d’Alacant, que ha permés reduir els preus fins a un 50%; ha facilitat el transport gratuït els diumenges compresos entre els mesos de maig a agost; i aplica un descompte addicional d’un 30% des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre, que es manté en vigor per a la resta de persones usuàries

Com aconseguir l’Abonament Temporal Jove Gratuït

Per a l’obtenció d’aquest nou títol fa falta posseir un document d’identitat en vigor i registrar-se en la pàgina web de Metrovalencia www.metrovalencia.es o TRAM d’Alacant www.tramalacant.es mitjançant una adreça de correu electrònic.

A continuació, es podrà sol·licitar cita prèvia introduint el número del DNI. Una adreça de correu només es pot associar a un DNI. En sol·licitar la cita prèvia, s’haurà de triar el lloc de recollida de la targeta entre totes les possibilitats disponibles.

A la persona usuària se li enviarà a través del correu electrònic que ha usat per a registrar-se una confirmació amb el número de cita, que haurà de presentar juntament amb el DNI per a la recollida del títol. Una mateixa persona pot recollir diverses targetes, sempre que acudisca amb els codis i els DNI originals.

El títol es carrega en una targeta anònima de cartó però és personal i intransferible, atés que ha d’anar associada a un document d’identitat, DNI, NIE o passaport. El títol i el suport de cartó són gratuïts.

Transport urbà gratuït

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat també finançarà el 50% del transport urbà gratuït dels menors de 30 anys a aquells ajuntaments que se sumen a aquesta mesura de lluita contra la inflació, després de mantindre una reunió amb la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, per a abordar la proposta, que serà traslladada a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, s’amplia el nombre de persones menors de 30 anys podran beneficiar-se de la gratuïtat en el transport públic de tota la Comunitat Valenciana.

A més, aquesta iniciativa de la Generalitat conviurà amb el 30% de descompte addicional en el transport públic de la Generalitat, de la qual es beneficia tota la població valenciana, i que també estarà vigent fins al 31 de desembre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia