Divendres passat, 07 d’octubre, va tindre lloc la presentació del conte, L’arbre dels gats. Es tracta d’un llibre escrit amb molt d’entusiasme per les nostres veïnes Carla Carreres i Piluca Soriano.

En definitiva, és un gran conte que transmet valors i actituds positives als xiquets i xiquetes, i que sens dubte els permetrà desenvolupar la seua imaginació.

La presentació es va dur a terme en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Bétera, situat al castell del municipi, a les 19.00 hores. Rosa Sandiego va ser la padrina de l’acte.

 

El árbol de los gatos es presenta en forma de prosa narrativa i es dirigeix a xiquets/es d’entre 4 i 6 anys d’edat.

Es tracta d’una poesia que mostra set famílies de gats que viuen tots en un mateix arbre. Cadascun té unes passions, aficions, gustos i somnis que després de la lectura porten al xiquet/a a preguntar-se i reflexionar sobre els seus.
La poesia presenta un ritme i una rima senzilla, que a oïdes del xiquet/a sona en forma de poesia musical; musicalitat que facilita l’evocació de la rima per part seua; d’una forma natural, espontània, divertida i quasi instantània.

Els protagonistes del conte mostren valors i actituds positives. La identificació del xiquet/a amb aquests personatges afavorirà el desenvolupament d’aquestes. Concretament, transmeten la importància de treballar en equip, secundar-se en les amigues i amics a l’hora d’aconseguir somnis o afrontar qualsevol dificultat o repte; una gran capacitat resolutiva que afavorirà que la xiqueta i xiquet aprenga a resoldre els problemes fàcilment i de manera autònoma i que no li generen frustració sinó motivació; la importància de crear un vincle harmònic amb els pares a través del joc i la diversió, així com l’acceptació de les diferències intrapersonals que afavorirà el desenvolupament harmònic de la personalitat.

Vols aprendre amb aquest conte ple d’il·lustracions màgiques, valors i fantasia a través dels seus protagonistes: Milu, Romero, Timó, Berto, Rita, Les amigues Pizpiretas, La Mamà Regalíssia, els seus fills Pas, Et, Li, Ros i Maia?

Imprimir article
Comenta aquesta notícia