Comunitat ValencianainicioNotícies

El passat 04 d’octubre es feien públiques les dades de l’atur a la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, valorava les xifres de l’atur registrat al setembre a la Comunitat Valenciana i publicat pel Ministeri de Treball i Economia Social. Segons reflecteixen aquestes dades, 1.250 persones han estat donades de baixa el mes de setembre en els serveis d’ocupació de Labora (-0,35 %) a la Comunitat Valenciana i s’han incorporat al mercat laboral.

Nomdedéu emfatitza que es “tracta d’una bona notícia”, ja que des de l’any 2008 “no teníem un setembre tan bo”. De fet, tal com  recalca el secretari autonòmic d’Ocupació, “mentre al conjunt d’Espanya l’atur ha pujat, la Comunitat ha sigut la tercera autonomia on més ha baixat”.

D’aquesta manera, mentre a la Comunitat Valenciana s’aprecia aquest descens en el nombre d’aturats registrats en Labora, al conjunt d’Espanya les persones parades registrades en les oficines dels serveis públics d’ocupació han augmentat en 17.679 persones al setembre, un 0,6 % més respecte del mes passat.

En aquest sentit, el director general de Labora destaca que el mercat laboral valencià “està resistint d’una manera notable una crisi econòmica que s’anunciava des de feia mesos”.

La baixada de l’atur ha sigut especialment intensa en l’agricultura (-3,77 %) i en el sector de la construcció (-3,08 %). Per edats, el comportament general favorable ha quedat eclipsat per l’increment de l’atur jove (+8,21 %), vinculat a la finalització dels contractes d’estiu.

Pel que fa a les dades d’afiliació a la Seguretat Social, aquest mes s’ha produït un descens de 3.029 persones (-0,15 %). No obstant això, en el còmput anual, la Comunitat ha guanyat 69.550 afiliades, un 3,57 % més que el setembre de 2021.

Finalment, la contractació indefinida s’ha incrementat un 279 % respecte de la que es va produir al setembre de l’any passat, superior a la mitjana registrada a Espanya, que se situa en 258,05 %. L’ascens de les contractacions indefinides també s’aprecia respecte de les registrades a l’agost d’enguany, un 59,77 % d’increment.

Dades de l’atur a Bétera

Com les dades publicades per el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) de cada municipi per província tarden més en publicar-se, encara no havíem tret aquesta informació per poder fer una bona comparativa dels últims mesos a Bétera. Així, adjuntem una imatge amb la informació de les dades d’atur a Bétera en els mesos de juliol, agost i setembre.

Com podem apreciar en la citada imatge, l’atur al setembre també va baixar considerablement a Bétera. En juliol el nombre de persones desocupades era de 1.328 i en agost de 1.330, pujant lleugerament a dues persones més en aquest citat mes. No obstant, d’aquests 1.330 en agost, en setembre el nombre de desocupats va descendir a 1.291. Per tant hi havia 39 persones menys en situació d’atur. Per edats i sexe, va baixar en els homes majors de 45 anys i va mantindre’s respecte al mes d’agost en els d’entre 25 i 44 anys. Només va incrementar-se lleugerament en 4 homes en els menors de 25 anys. Quant a les dones, va baixar en tots els segments d’edat en el mes de setembre. A continuació teniu totes les dades detallades també per sectors.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia