El passat dissabte, 08 d’octubre, l’Ajuntament de Montcada va realitzar un acte de commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana i de la Policia Local de Montcada on va dur a terme diferents reconeixements a diverses entitats, institucions i membres de distints cossos de seguretat ciutadana per la seua labor. Així, se li va fer entrega a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública la Creu al Mèrit de la Protecció Civil amb distintiu blau pel seu treball durant la pandèmia de la Covid-19.
En aquest sentit, l’Ajuntament de Montcada distingeix a organismes i institucions integrades en el Sistema Nacional de Protecció Civil, als quals reconeixen públicament les seues accions, dedicació i el suport que presten en l’àmbit de la protecció civil, la seguretat ciutadana i l’atenció d’urgències i emergències, sempre que hagen redundat especialment benefici o repercussió per a la ciutadania a nivell local, autonòmic o nacional.
D’aquesta manera, l’oficial Miguel Ángel Dolz Gómez, l’agent Víctor Trejo Guerrero i a l’agent Manuel Baello Fernández de la Policia Local de Bétera també van ser condecorats per la seua actuació i col·laboració en el tràgic succés a conseqüència d’un incendi en la Residència de la tercera edat de Montcada que es va produir en el mes de gener. Així ho va publicar també l’Ajuntament de Bétera fa uns dies.
I és que el passat 18 de gener davant la cridada urgent de la Policia Local de Montcada per a la col·laboració policial de l’incendi produït a l’interior d’una residència d’ancians i donada la necessitat urgent d’evacuar a tots els residents, els membres de la Policia Local de Bétera es van desplaçar amb caràcter d’urgència fins al lloc del conat i es va procedir a col·laboració en les tasques necessàries.
Malgrat l’intens fum i el focus inicial de l’incendi, es va procedir a l’evacuació a plantes inferiors i segures a tots els residents del centre, majoritàriament amb mobilitat reduïda, i així van poder ser atesos pels equips sanitaris, aconseguint evacuar a 81 persones. Si bé encara amb la ràpida intervenció de tots els allí presents, van morir 9 persones a conseqüència de l’incendi.
Per aquest motiu, el passat 8 d’octubre, Montcada va celebrar un acte d’agraïment en el qual s’ha concedit a aquests membres de la nostra Policia Local la Creu al Mèrit Professional de la Policia Local amb Distintiu Roig per la realització del servei de caràcter destacat, la prestació del qual ha comportat un risc físic i que pels seus resultats es considera especialment rellevant.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia