Aquest passat divendres, 14 d’octubre, va tindre lloc l’acte de lliurament de distincions al Mèrit de Protecció Civil, en la categoria de felicitació pública, a tots els departaments, organitzacions i persones que han participat en l’extinció dels grans incendis forestals ocorreguts aquest estiu a Vall d’Ebo, Bejís, Venta del Moro, les Useres i Calles.

En aquest sentit, el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo van fer lliurament de la distinció al mèrit de protecció civil al veí de Bétera, Juan Carlos Melitón i Mainero, com a membre de l’Equip Tas (Equip de suport tecnològic del Lloc de comandament avançat de l’AVSRE 112CV) en reconeixement pel treball realitzat en els durs i greus incendis d’aquest estiu a la Vall d’Ebo i Bejís.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell va agrair la labor realitzada en l’extinció dels incendis, així com la professionalitat demostrada per bombers municipals i provincials, l’UME, Guàrdia Civil, Policia i Creu Roja, així com pels 31 ajuntaments afectats i els voluntaris locals, als quals se’ls ha entregat les distincions al Mèrit de Protecció Civil. De la mateixa manera, va destacar la unitat d’acció de totes les administracions enfront dels incendis forestals que va qualificar de “un dels grans problemes que tenim com a societat”.

Així mateix, Puig va mostrar el seu compromís de continuar treballant en “la professionalització, en tots els àmbits, de l’extinció, la prevenció i la seguretat”.

Per part seua, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, va agrair a tots els organismes que van participar en l’extinció dels incendis forestals declarats aquest estiu en la Comunitat Valenciana pel seu “esperit de servei públic” i el seu “compromís amb la protecció i la seguretat”. “Lliurament, vocació, resiliència, responsabilitat, esforç, valentia, llance, sacrifici i professionalitat són paraules que defineixen el treball que van exercir cadascuna de les mil persones mobilitzades”, va subratllar.

Bravo va assegurar que la Distinció al Mèrit de Protecció Civil que es va entregar aquest divendres és un “merescut reconeixement” perquè els bombers i bomberes dels diferents serveis, els cossos i forces de seguretat, Creu Roja, voluntaris, protecció civil, diputacions i ajuntaments “són un exemple de lliurament a la nostra societat i han demostrat la capacitat del robust sistema de protecció civil”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia