Laura Mengó i Hernández i Paula Nieto i Medina han sigut triades aquest passat dimarts Fallera Major i Fallera Major Infantil de València 2023, segons ha anunciat l’alcalde de València, Joan Ribó, durant un ple extraordinari de la Junta Central Fallera.

Laura Mengó i Hernández té 25 anys, ha estudiat Infermeria i pertany a la comissió Monestir De Poblet-Aparicio Albiñana (L’Antiga de Campanar), del sector Campanar, mentre que Paula Nieto i Medina té 11 anys, estudia sisé de primària a les Escoles San José-Jesuítas i pertany a la comissió Azcárraga–Fernando El Catòlic, del sector Botànic-La Petxina

Seguint el ritual tradicional d’aquest acte, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha llegit les dues actes d’elecció i a continuació ha telefonat a les triades, que han rebut el nomenament entre plors d’emoció.

En primer lloc l’alcalde s’ha comunicat amb Paula Nieto i Medina, que es trobava en aqueixos moments en el casal i que ha rebut la notícia entre llàgrimes d’emoció.

La nova Fallera Major Infantil ha comentat a l’alcalde que el que més li agrada de les Falles és vestir-se amb el vestit tradicional i gaudir de la festa amb els seus amics.

En la segona crida, a la recentment triada Fallera Major de València, hi ha hagut que marcar en dues ocasions ja que en el primer intent s’ha connectat la bústia de veu del telèfon degut, segons ha comptat Laura Mengó i Hernández, al fet que li havia caigut el terminal.

“Mai m’havia passat això”, ha comentat Ribó entre els riures dels assistents al ple en aqueixa primera crida, per a després comentar-li a Laura que havia pensat que no estava disponible.

Laura Mengó i Hernández, que també es trobava en el casal en el moment de la crida, ha indicat que és infermera a l’hospital La Fe però enguany el dedicarà “íntegrament” a les Falles i a estudiar l’oposició.

El que més li agrada, ha dit, és gaudir amb la seua comissió de “la millor festa, que són les Falles”, i ha donat les gràcies a les seues dotze companyes de la cort d’honor.

Joan Ribó ha manifestat per a alçar la sessió plenària que les Falles són “una mica com la vida i com l’horta, plantes llavors, creixen i es desenvolupen” i ara s’obri un nou cicle faller en el qual les falleres majors seran les representants i ambaixadores de la festa.

Amb aquesta elecció s’obri el nou any faller i es tanca el de 2022, que ha estat representat per Carmen Martín i Nerea López.

Hui dimecres se celebrarà en l’hemicicle municipal la proclamació de les noves falleres majors, que rebran unes peces de ceràmica exclusives anomenades “alfabeguers”, pintades a mà i l’elaboració de la qual porta uns tres mesos d’elaboració. Des de 2005 el ceramista d’Alzira Xavier Claur elabora aquestes peces úniques per a les falleres majors.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia