El regidor municipal d’Hisenda de l’Ajuntament de Bétera, Manuel Pérez, ha anunciat aquesta setmana que el Consistori bonificarà ” un 95% l’IBI rústic d’aquells que estiguen treballant les seues terres”.

Amb aquest anunci, l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha manifestat que la seua intenció és “continuar reduint la pressió fiscal entre els nostres veïns i veïnes. És el nostre deure com a polítics al servei del ciutadà ajudar als qui més ens necessita”. D’ací ve que l’àrea d’Hisenda porte un any treballant en l’anàlisi i l’avaluació d’unes polítiques fiscals que, tal com indica Manuel Pérez “ens permeten avançar cap a una pressió fiscal més justa, equitativa i que siga beneficiosa per a tots els nostres contribuents”.

Dilluns que ve tindrà lloc un Ple Extraordinari on es votarà la modificació de l’Ordenança que permetrà aprovar posteriorment aquesta mesura.

Bétera és una població de tradició agrícola que té, segons les dades del cadastre un total de 6.094,35 hectàrees de sòl rústic, de les quals estan cultivades, d’acord amb l’últim cens agrari elaborat per l’INE en 2020, 2.998,61 hectàrees, la qual cosa suposa un 49,2% d’aquestes.

Aquesta rebaixa fiscal es realitza també, segons s’explica, amb l’objectiu de fomentar l’ocupació, promoure el cultiu de les terres i evitar l’abandó de les mateixes en el municipi.

L’actual Equip de Govern ha repassat les diferents mesures fiscals dutes a terme durant la seua legislatura, ja que aquesta última mesura suposa les seues tercera rebaixa fiscal. Primer va bonificar el 95% de la Plusvàlua “mortis causa” un impost, en paraules del propi regidor d’Hisenda “totalment injust que es derivava d’una situació involuntària i imprevista que comportava grans càrregues tributàries que estava fent a molts dels nostres veïns i veïnes tindre renunciar a les seues herències”. Una situació que ara beneficia a molts i que permet solament fer front al 5% d’aqueixes càrregues.

Després, a l’agost del passat any, l’àrea d’Hisenda va portar avant una baixada de l’IBI en 5 punts aconseguint passar d’un coeficient de l’IBI urbà del 0,58% al 0,53%, i en rústic del 0,68% al 0,63%. Una rebaixa fiscal que veuen incrementada les famílies nombroses i els veïns i veïnes que tinguen instal·lades plaques solars perquè se’ls bonifica.

I ara, la citada nova mesura que s’anuncia després de realitzar una revisió cadastral i una anàlisi de les arques municipals.

“Aquesta bonificació del 95% de l’IBI rústic no compromet l’estabilitat d’aquest Ajuntament i suposa un gran benefici per a Bétera donant un nou respir als nostres veïns i veïnes”, ha destacat Manuel Pérez.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia