L’Ajuntament de Bétera es va sumar ahir a la convocatòria de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies d’un Minut de Silenci, en tots els edificis municipals, després de l’assassinat d’una dona en el municipi d’Alcoi.

I és que, com habitualment fa, la FVMP convoca a una concentració silenciosa d’un minut a les 12.00 hores; en record i denúncia per una nova víctima de la violència de gènere. La FVMP manifesta la seua repulsa davant aquesta nova agressió contra les dones, i fa una crida a tota la societat perquè denuncie i condemne aquests actes amb el propòsit d’acabar amb qualsevol acció fruit de la violència de gènere.

L’últim assassinat va produir-se durant la matinada del passat diumenge en el qual una jove de 27 anys, Adoración G.G., va ser presumptament assassinada degollada a les mans de la seua parella, un individu de 29.

Després del crim, aquest home es va precipitar a un celobert des del cinqué pis on es van cometre els fets, i a més de les lesions per la caiguda presentava una ferida d’arma blanca en el coll.

El diumenge sobre les 2.30 hores, els veïns van donar avís a les Forces i Cossos de Seguretat que un home havia caigut al pati interior i es va descobrir que, suposadament, abans de llançar-se al buit havia degollat mortalment a la seua parella, Adoración G.G.

Aquest individu, Guillem V.M., no comptava amb denúncies prèvies per maltractament i va ser ingressat en un centre hospitalari.

Desenes d’alcoians han expressat el seu dolor contra l'”horrible” crim masclista. La concentració silenciosa de cinc minuts de silenci es va desenvolupar en la plaça d’Espanya d’aquesta localitat alacantina, que ha decretat dos dies de dol oficial per l’assassinat masclista.

“L’important de hui és mostrar la unitat de tot el poble d’Alcoi per a junts acabar amb aquesta xacra”, assenyalava l’alcalde, Toni Francés, qui va afegir que “estem farts de veure com les víctimes han de patir una vegada més a les mans de la seua parella, en aquest cas una jove alcoiana” en un assassinat “horrible”.

Per part seua, la subdelegada del Govern a la província, Araceli Poblador, subratllava que “encara hi ha molt de camí per recórrer per a acabar” amb aquesta mena de violència, al mateix temps que va indicar que “el Govern està treballant per a dotar de recursos econòmics i materials per a ajudar a les víctimes de violència de gènere”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia